Woontorens Gouda

Drie woontorens, totaal 196 appartementen.

Woontorens in Gouda ontworpen door Van Ommeren Architecten

Over de klant

Het terrein van de voormalige Van Loon-garage aan de Ridder van Catsweg in Gouda is de nieuwe locatie voor drie woontorens met in totaal 196 appartementen en een parkeerfaciliteit die uit twee lagen bestaat. Hoewel de start van de bouw in de planning staat voor het derde kwartaal van 2021, is EversPartners in opdracht van aannemer Vastbouw al volop bezig met haar werkzaamheden.

Uitdaging

In het algemeen is het een uitdaging om binnen de stedelijke kaders een zo gepast mogelijke bijdrage te leveren aan het oplossen van woningnood. Dit project is een nieuwe moderne invulling op een prominente plaats in de wijk met appartementen voor uiteenlopende doelgroepen; zowel voor huidige wijkbewoners die toe zijn aan doorstroom, als jonge gezinnen die toetreden. De integratie van het groen rondom het project is integraal met de gemeente ontworpen.

Oplossing

Wij tekenen voor de constructieve engineering, op basis van tunnelbouwsystemen met stabiliserende prefab wanden. Deze ontwerpen modelleren we met behulp van BIM, samen met Van Ommeren Architecten, en stemmen deze af met de installatieadviseur. De betrokken partijen werken al langer samen en dat staat garant voor een plezierige en effectieve samenwerking.

EversPartners gaat met dit project verder dan het opleveren van het DO en verzorgt ook de bouwkundige technische uitwerking. Omdat wij bij meerdere disciplines betrokken zijn, kunnen wij onze kennis over de bouw van dit mooie project al in een vroeg ontwerpstadium inzetten.

EversPartners

Foto's van het resultaat

Jitze Koops
Maatschappelijk een belangrijk project om de wijk nieuw leven in te blazen en ook doorstroom mogelijk te maken. Starters en ouderen kunnen intrek doen in de torens, terwijl de jonge gezinnen dan in de vrijgekomen woningen kunnen. Ook daar dragen we graag aan bij!

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
Vastbouw

Architect
Van Ommeren Architecten

Opgelevering

2021

Thema's

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.