Verzendhal Tata

De oplossing voor maximale logistieke capaciteit

LA verzendhal tata Steel

Over de klant

Meer dan vier jaar werkte Tata Steel aan een nieuwe verzendhal, die de logistieke capaciteit van het bedrijf maximaal moest verbeteren. Al die tijd was EversPartners betrokken bij het ontwerp en de totstandkoming ervan. Sinds februari 2019 is de 200 meter lange verzendhal in gebruik. Deze ligt in het verlengde van de bestaande productiehal en wordt gebruikt voor opslag van rollen staal, in afwachting van de verzending ervan. Een trein en vrachtwagens, die geladen worden door volautomatische kranen, rijden tot in het gebouw om het staal op te halen voor vervoer naar de klant.

Uitdaging

Door onze uitgebreide ervaring met de complexe regelgeving en specificaties van Tata Steel konden wij meedenken in de vele versies die vooraf gingen aan de meest economische locatie en gebouw. We leverden input voor alle bouwkundige- en constructietekeningen en verzorgden alle documenten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Oplossing

Ook verzorgden we het bestek, de berekeningen en de tekeningen voor de fundering en de betonconstructie. Tijdens de uitvoeringsfase ondersteunden en adviseerden wij het projectbureau van Tata Steel bij het constructiemanagement en de directievoering. Al met al een enorm project, waarbij de grootste uitdaging lag in de aanleg van de kraanbaan. Voor het kunnen benutten van de maximale kraancapaciteit in de hal, was het nodig om een ‘hap’ uit het gebouw te nemen. Er was namelijk geen mogelijkheid om alle bestaande leidingen te verleggen. Met deze aanpassing zorgden we ervoor dat de dagelijkse bedrijfsvoering van Tata Steel niet nadelig werd beïnvloed.

Foto's van het resultaat

  Cees van Bodegom
  Wij werken al 40 jaar voor Hoogovens/Corus/Tata Steel. Dat zegt op zich al genoeg. Bij dit soort complexe projecten zijn veel verschillende partijen betrokken. Dan moet je kunnen samenwerken, mee- en vooruitdenken en flexibel zijn. EversPartners is bij uitstek een goede teamspeler.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Tata Steel

  Locatie
  IJmuiden

  Opgeleverd

  2019

  Thema's

  Constructieve Engineering
  Bouwkundige Engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.