Verbouwing gezondheidscentrum

Begane grond verbouwen tot gezondheidscentrum

Verbouwing gezondheidscentrum Stadsgenoot Holendrecht

Over de klant

Stadgenoot is een Amsterdamse woningcorporatie, die ongeveer 30.000 huureenheden in bezit heeft. Ruim 5.000 van deze wooneenheden zijn bedoeld voor speciale groepen, waaronder deze zorginstelling.  De Drecht, in 2009 overgenomen van Rochdale, is een verzorgingscentrum en bestaat uit 328 zelfstandige, gelijkvloerse tweekamerwoningen en een ontmoetingsruimte voor activiteiten. In 2016 heeft de begane grond een metamorfose ondergaan door de verbouwing gezondheidscentrum (GAZO) met apotheek.

Uitdaging

Het creëren van een gezondheidscentrum was geen kwestie van het verplaatsen van een aantal muren. Er waren grote ruimtes nodig, bijvoorbeeld voor de fysiotherapieruimte. De wens van de fysiotherapeuten was “een grote, hoge, open ruimte”. Een mooie uitdaging voor architect Rudy Uytenhaak en partners!

Oplossing

Om het ontwerp te realiseren, moesten wij de begane grond uitbouwen, doorbraken realiseren en de fundering verlagen. Buiten het bestaande pand, in de uitbouw, hebben we ook de hoogte van de verdieping vergroot. EversPartners heeft de constructies voor deze aanpassingen berekend en getekend in BIM. Werken met BIM maakt het mogelijk om sneller inzicht te krijgen in het project.

EversPartners als spil tussen wensen en uitvoering

Bijzonder in deze samenwerking was de samenwerking tussen het gezondheidscentrum, huisartsen en de fysiotherapeuten. Het was onze uitdaging om conflicterende en soms onrealiseerbare wensen en verwachtingen te managen en in goede banen te leiden. Dit is ons gelukt: opdrachtgever, het gezondheidscentrum, huisartsen en fysiotherapeuten zijn tevreden over het resultaat. En misschien het belangrijkste: de bewoners en bezoekers van De Drecht vinden het een fijne plek om te komen.

EversPartners

Foto's van het resultaat

    Samenwerkingspartners

    Opdrachtgever
    Stadgenoot

    Architect
    Rudy Uytenhaak en partners

    Locatie
    Gezondheidscenturm De Drecht, Amsterdam Holendrecht

    Opgeleverd

    2016

    Expertises

    Constructieve Engineering

    En hoe kunnen we jullie verder helpen?

    Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

    Bel 088 - 01 16 500

    Liever teruggebeld worden?

    Graag ontvangen we uw naam

    Bij welke organisatie bent u werkzaam?

    Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

    Waar wilt u meer over weten?

    Ongeldige invoer

    Andere projecten

    Timpaan

    Smartwoningen Aalsmeer

    Betaalbare en hoogwaardige woningen.