TROM - herontwikkeling centrum Hoofddorp

Markt- en Dik Tromplein in Hoofddorp

TROM - Herontwikkeling van een centrumlocatie in Hoofddorp

Over de klant

Op de locatie van de voormalige panden van V&D en De Deining, aan het Markt- en Dik Tromplein in Hoofddorp, is de ontwikkelende vastgoedbelegger Segesta Groep uit Alkmaar gestart met het ambitieuze project ‘TROM’. De voormalige panden zijn gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw die bestaat uit een combinatie van 4000 m2 retail en horeca, 136 huurappartementen, circa 300 parkeerplaatsen en een daktuin.

Uitdaging

Het project, dat zich nu aan het eind van de DO-fase bevindt, is een mooie uitdaging voor onze constructeurs en modelleurs. Binnen het constructief ontwerp zoeken zij naar een optimale combinatie van de 4 hoofdfuncties; commercie, wonen, parkeren en recreëren. En dat is een complexe puzzel. Want voor de appartementen zijn bijvoorbeeld veel woningscheidende wanden nodig, terwijl de commerciële ruimtes bij voorkeur zo open mogelijk blijven. Ook wordt het maximale aantal parkeervakken beïnvloed door het aantal kolommen dat nodig is voor de belasting van de daktuin.

Oplossing

“Al die aspecten komen samen in ons constructief advies,” zegt Jitze Koops, directeur van EversPartners.”Het samenwerken in BIM is hierbij een must. Het 3D-beeld geeft inzicht in de maximaal beschikbare ruimte en eventuele knelpunten. Dat maakt het mogelijk om vroegtijdig af te stemmen, zowel met de architect en de installatieadviseur als intern.

Het architectonische hoogstandje is ontworpen door Liesbeth van der Pol van Dok architecten. EversPartners tekent voor het constructief ontwerp en het BIM-advies.

Segesta

Foto's van het resultaat

  Jitze Koops
  Naast de constructieve uitdagingen word ik enorm enthousiast van onze samenwerking met Dok Architecten en een installatieadviseur. We werken aan een prachtig ontwerp dat helemaal past in het beeld met de oude Marktpleinkerk. Een echt pareltje voor Hoofddorp.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Segesta Groep

  Architect
  Liesbeth van der Pol, Dok Architecten

  Locatie
  Hoofddorp

  Opgeleverd

  2020

  Thema's

  Constructieve engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.