TATA Cokes Gasfabriek 1

Sloop en bouw van een nieuwe koeltoren

Over de klant

Opdrachtgever TATA gaf begin 2019 groen licht voor de realisatie van de nieuwe grotere koeltoren. Wij verzorgden de constructieve engineering van een de staalconstructie, die geplaatst werd op een bestaand betonnen waterbassin. Ook modelleerden wij het ontwerp gedeeltelijk in BIM.

Uitdaging

Voor deze upgrade zijn civieltechnische aanpassingen en nieuwbouw nodig die uitgesplitst zijn in diverse deelprojecten. Zo werken wij onder andere mee aan de engineering van nieuwe constructies ten behoeve van de nieuwe Primary Gas Cooling en Secundary Gascooling (PGC en SGC).

Oplossing

Projectleider Boris de Reuver: “Door de uitwerking in BIM konden we de modellen over elkaar heen leggen en controleren met het model van het totale project. De insteek is dat we daarmee eventuele knelpunten al in de computer oplossen om onaangename verrassingen in de bouw te voorkomen.”

Sloop en bouw van een nieuwe koeltoren

EversPartners is bepaald geen onbekende meer op het terrein van de kookes Gasfabriek van TATA Steel in Velsen Noord. Wij werken mee aan een groot project voor het plaatsen van gaskoelers, die de capaciteit van het productieproces van de fabriek vergroten en optimaliseren. In februari 2021 hebben we een van de andere deelprojecten afgerond: de sloop en bouw van een nieuwe koeltoren.

Foto's van het resultaat

  Boris de Reuver
  De uitvoering van dit deelproject en de afstemming met de leverancier van de koeltorens verliepen heel voorspoedig. Dat is enerzijds te danken aan de goede voorbereiding in BIM, maar het heeft ook te maken met de mogelijkheid dat we de staalconstructie konden plaatsen op een bestaande betonnen fundatie. Als je in de grond moet graven, kom je vaker dingen tegen die niet op tekening staan. Maar ook dat lossen we op als het voorkomt.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  TATA Steel

  Locatie
  Velsen Noord

  Opgeleverd

  2021

  Thema's

  Constructieve engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.