Renovatie portiek

Aanpassen portiek woningen cooperatie Stadgenoot

Stadgenoot Holendrecht

Over de klant

De entrees van ongeveer 80 portiekwoningen waren aan een upgrade toe. Moderner en toekomstbestendig. De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot werkte samen met een architect en EversPartners om het ontwerp en de constructies te realiseren.

Uitdaging

De architect Rudy Uytenhaak heeft de nieuwe entrees zo ontworpen dat ze allemaal verschillend zijn: een andere vorm of een andere kleur. De nieuwe entrees zijn prefab uitgevoerd. Om dit goed uit te voeren, waren constructieve berekeningen en tekeningen nodig.

Oplossing

Het upgraden van de entrees en de renovatie portieken vroeg om verschillende aanpassingen die onze hoofdconstructeur Sjaak van der Sel heeft berekend en getekend. Denk hierbij aan een nieuwe paalfundering en de opbouw van de entrees. Bij een aantal entrees was het nodig om een staalconstructie te berekenen en tekenen om een doorbraak te realiseren. We hebben de entrees in BIM uitgewerkt en ook de architect kon met ons BIM-model werken. Zo werkten we samen met dezelfde informatie. Dit leidde tot zeer nauwkeurige uitgewerkte stukken die noodzakelijk waren voor de bouw.

Tijdens dit project liepen we ertegenaan dat wat er op de archieftekeningen stond niet overeenkwam met de werkelijkheid. Bijvoorbeeld stond er op de tekeningen dat er geen dragende wanden aanwezig waren, maar tijdens de schouw kwamen we deze toch tegen. Om ervoor te zorgen dat de entrees veilig zijn, hebben we meer doorbraken, ondersteund door staalconstructies, moeten realiseren.

We hebben dit project uitgevoerd in nauwe samenwerking met de architect en Stadgenoot. De wensen van hen hebben we constructief kunnen verwerken. Ook op het moment dat de opdrachtgever voor een ander ontwerp koos, hebben we de aanpassingen snel constructief kunnen verwerken. Op deze manier hebben we gezorgd dat de bouw geen vertraging heeft opgelopen.

Foto's van het resultaat

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
Stadgenoot

Architect
Rudy Uytenhaak en partners

Locatie
Maasdrielhof, Amsterdam Holendrecht

Opgeleverd

2016

Expertises

Constructieve Engineering
Inspecteren & B&O advies

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.