Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.

Smartwoningen Aalsmeer

Over de klant

Projectontwikkelaar Timpaan ontwikkelde de Smartwoning: betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen voor kleine huishoudens. Inmiddels zijn er smartwoningen gebouwd en opgeleverd in Ursem en bijna in De Kwakel.

Uitdaging

De nieuwe Smartwoningen verschillen in engineering niet veel van hun voorgangers. Wel wordt in Aalsmeer het metselwerk op de kopgevels vervangen door Zweeds rabat voor een meer landelijke uitstraling. Projectleider Ard van Walstijn: “Met aannemer Vastbouw hebben we gekeken wat er nog beter en slimmer kan tijdens het bouwproces. Door meer prefab uit te voeren en een aanpassing in de kapconstructie kunnen we de bouwtijd verder verkorten.”

Oplossing

Ook de uitwerking van de engineering in BIM is geoptimaliseerd. De installatietechnische modellen van leveranciers kunnen we nu direct verwerken in ons BIM-model. Andersom kunnen leveranciers onze BIM-informatie gebruiken voor hun productiemodellen. Door de gebruikte onderdelen te coderen, kan de aannemer vooraf preciezer calculeren om onaangename verrassingen in de uitvoering te voorkomen.

Nu is EversPartners bezig met het maken van de werktekeningen voor 24 nieuwe woningen in Aalsmeer, aan de Zwarteweg op het voormalige VVA-terrein. Deze rug-aan-rugwoningen worden verdeeld over 3 woonblokken, en zijn circa 68 m2 groot. Ook in Heiloo zijn meerdere blokken van smartwoningen in ontwikkeling.

EversPartners

Foto's van het resultaat

  Ard van Walstijn
  Ook bij dit project werken we met hetzelfde team als in Ursem en De Kwakel. Voor opdrachtgever Timpaan is het van grote meerwaarde dat wij het gehele traject voor hen kunnen uitvoeren, dus van aanvraag tot de uitvoeringsfase. Door onze gezamenlijke projectervaring hebben zowel de engineering als de procedure van de bouwaanvraag een korte doorlooptijd, in totaal ongeveer 12 weken. Dat is écht snel.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Timpaan

  Aannemer
  Vastbouw

  Opgeleverd

  Nog in ontwikkeling

  Thema's

  Duurzaamheid
  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.