Safety first op strand Zandvoort

Reddingsbrigade Zandvoort

Over de klant

Ooijevaar | Bevlogen Bouwers heeft namens de gemeente Haarlem EversPartners benaderd om de constructieve uitwerking te verzorgen voor de nieuwbouw van de reddingspost Zandvoort. De nieuwe locatie van de reddingspost wordt gepland tussen de watersportvereniging en paviljoen Ubuntu, op het Zandvoortse zuidstrand.

Uitdaging

De huidige reddingspost voldoet niet meer aan de huidige eisen van een veilige en ARBO-technische werkomgeving. Het nieuwe gebouw zal 2 verdiepingen tellen en zal 8 meter dichter bij de zee liggen. Er wordt ruimte gemaakt voor het opslaan van voertuigen en vaartuigen, en er komt een dakterras voor een prachtig uitzicht over het strand en de zee. De huidige reddingspost zal worden afgebroken, zodat de duinen op die locatie weer kunnen herstellen. Bij het maken van de constructieve uitwerking moet er rekening gehouden met weersomstandigheden, bereikbaarheid en de aanleghoogte van de constructie.

Oplossing

De constructieve uitwerking betreft een fundatie met prefab balkenrooster op prefab palen en staalconstructie als hoofddraagconstructie. Deze hoofddraagconstructie zal worden omkaderd met een prefab betonnen gevel. Op het strand kan het er hevig aan toe gaan qua weersomstandigheden. De gehele constructieve uitwerking is dan ook berekend met de hoogste windklasse. De eerste paal is inmiddels geslagen en de bouw is van start gegaan.

Foto's

  Wij kijken uit naar vele mooie en veilige zomers op het Zandvoortse strand!

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Ooijevaar | Bevlogen bouwers

  Architect
  AG Architecten 

  Oplevering

  Q3 2024

  Duurzaamheid

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.