Rijksmuseum

Restauratie advies en funderingsherstel.

Rijksmuseum

Over de klant

Het Rijksmuseum van Cuypers was een revolutie in zijn tijd: een ‘katholieke’ bouwstijl in een protestants land. Ook bij de restauratie is het Rijksmuseum revolutionair: het afgelopen decennium is deze misschien wel een van de meest besproken restauraties en niet alleen in Nederland. Miljoenen bezoekers die het museum bewonderen hebben geen idee van de technische hoogstandjes die zijn toegepast om het nieuwe museum mogelijk te maken.

Uitdaging

Neem bijvoorbeeld alleen al de sloop van alle aanbouwen pal naast het historisch monument, zonder daarbij schade aan monumentale delen toe te brengen. Maar ook de bouw van de kelder en het verlagen van de keldervloer onder de passage terwijl de afbouw in het museum zelf al plaatsvindt, het maken van zeer diepe bouwputten tussen de bestaande houten palen, het vijzelen (optillen) van die passage en het digitaal inmeten van de bestaande situatie om nieuwe onderdelen precies passend te maken.

Technisch specialistenwerk

Wij genieten van dit stukje historie en van het spectaculaire resultaat dat na de verbouwing zichtbaar is. Maar stiekem genieten wij ook van het onzichtbare technische specialistenwerk dat onder de grond heeft plaatsgevonden en waar wij met restauratieadvies en funderingsherstel aan bij hebben mogen dragen.

Foto's van het resultaat

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
IJbouw B.V.

Locatie
Amsterdam

Opgeleverd

2017

Expertises

Constructieve engineering
Bouwkundige engineering
Inspecteren & B&O advies

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.