Renovatie van een karakteristiek pakhuis

Complete renovatie van een karakteristiek pakhuis

Voorgevel Delft

Over de klant

Via Urban Climate architecten hebben wij de opdracht gekregen om een bijdrage te leveren aan een complete renovatie van een karakteristiek pakhuis aan het Noordeinde in Delft. Het voormalig pakhuis zal worden omgebouwd tot een complex met 13 duurzame én energievriendelijke woningen verdeeld over 6 verdiepingen (inclusief entresols). Aan EversPartners de opdracht om de constructietekeningen voor de totaalrenovatie aan te leveren inclusief een geheel nieuwe fundering.

Uitdaging

Bij het bouwen van nieuwe appartementen in een bestaand (oud) pand is het noodzakelijk om rekening te houden met de scheefstand van het gebouw en eventuele scheurvormingen. Bij deze opdracht heeft voorafgaand geen funderingsonderzoek plaats gevonden, maar het totaal herstel van de fundering is hard nodig om de nieuwe belasting te kunnen dragen. Het gebouw zal volledig gestript worden, waarbij enkel de gevels behouden blijven. Vervolgens wordt de fundering volledig opnieuw opgebouwd.

Oplossing

De fundering wordt hersteld met schroefinjectiepalen die binnen in het pand uitgevoerd worden. Een betonnen vloer wordt op de begane grond gestort waar zowel de bestaande metselwerkgevel als de nieuwe stalen constructie op zullen rusten. De renovatie van het voormalige pakhuis is momenteel nog bezig en naar verwachting zal deze tegen het einde van het derde kwartaal worden afgerond.

Foto's

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
Urban Climate Architecten

Architect
Urban Climate Architecten

Opgeleverd

Q3 2024

Duurzaamheid

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.