Renovatie Louise Wenthuis Amsterdam

Berekenen en tekenen van de constructies voor doorbraken & uitbreidingen

Stadsgenoot Holendrecht Renovatie Louise Wenthuis Amsterdam

Over de klant

Aan het Prins Bernardplein in Amsterdam staat een complex met 171 kleine appartementen, oorspronkelijk bedoeld voor alleenstaande vrouwen. Het complex is ontworpen door Margaret Staal-Kropholler: de eerste vrouwelijke architect van Nederland. Inmiddels wordt het complex niet meer bewoond door alleen maar alleenstaande vrouwen en was het tijd voor een renovatie. In opdracht van Stadgenoot werken wij in ketensamenwerking aan de renovatie van het gebouw.

Uitdaging

De architect voor dit project was Rudy Uytenhaak en partners. EversPartners was verantwoordelijk voor het berekenen en tekenen van de constructies voor de doorbraken en uitbreidingen. Zoals voor de ingetogen uitbouw van glas en staal: het doel van de architect was om de transparantie en doorzicht in de hoofdentree terug te brengen. Transparantie stond ook centraal in de verbouwing van de anderhalve verdieping lagergelegen achterentree: een transparantere pui en een luifel, en de achterentree wordt door vides verbonden met de voorzijde. Zo wordt het geheel niet alleen lichter, overzichtelijker en aantrekkelijker, maar ook de sociale veiligheid verbeterd.

Oplossing

Tijdens de renovatie bleven de appartementen bewoond. Om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen hebben we de renovatie in veel fases opgeknipt. Op deze manier sloopten we bijvoorbeeld de vloeren, ten behoeve van de diverse vides, in delen, zodat de bewoners altijd toegang tot de woning hadden. EversPartners heeft de constructies voor deze aanpassingen berekend en getekend in BIM. Werken met BIM maakt het mogelijk om sneller inzicht te krijgen in het project.

De renovatie bestond uit een algehele revitalisatie, energetische verbeteringen, verbetering van de hoofdentree en aandacht voor het gebouw als entree van de stad.

EversPartners

Foto's van het resultaat

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Stadgenoot

  Architect
  Rudy Uytenhaak en partners

  Locatie
  Prins Bernardplein, Amsterdam

  Opgeleverd

  2014

  Expertises

  Constructieve Engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.