Sonneborn

Ontwerp, bouwkundige en constructieve engineering

Sonneborn refined products

Over de klant

Sonneborn is een wereldweid opererende firma in halffabrikaten op basis van olie. Te denken aan vaselines, kabelfillers, white oils etc. Vanwege de relocatie van de productiefaciliteit in Haarlem naar het terrein in Westpoort is een aantal productiehallen ontworpen. Vanwege de 2e Coentunnel en de viaducten van de Westrandweg was er vanuit de welstandscommissie Westpoort en de Gemeente Amsterdam samen met het Havenbedrijf behoefte aan een hoger architectuurniveau als eigenlijk van nature aanwezig.

Uitdaging

EversPartners kon deze vraagstelling beantwoorden en is met een eigenzinnig ontwerp gekomen qua vormgeving en materialisatie. Dit beantwoord zowel de esthetische eisen van de overheid alsmede de rationele eisen van het petrochemisch georiënteerde internationale bedrijf. De vormen zijn ongebruikelijk voor industriële gebouwen in deze sector maar super functioneel ontworpen. Maatwerk in vorm, kleur en materialisering. Hoewel verschillende volumes vanuit de verschillende functionaliteiten gewenst waren door de opdrachtgever smeed de consequent doorgevoerde materialisering en vormentaal schijnbaar moeiteloos een eenheid.

Oplossing

De nieuwe volumes voegen zich schijnbaar moeiteloos naar de bestaande vormen van het aanwezige complex. In dit proces heeft EP deelgenomen aan de prilste besprekingen van het werktuigbouwkundige ontwerp waar omheen de bouwkundige schillen ontworpen zijn. Verder heeft EP zorg gedragen voor het succesvol realiseren van stedebouwkundige visie, bouwaanvragen en bestektekeningen, bestek en werktekeningen van zowel alle bouwkundige als constructieve onderdelen Daarnaast is bouwkundige ondersteuning van de opdrachtgever geleverd tijdens de uitvoeringsfase.
 

Foto's van het resultaat

  Fred van der Loo
  Industriële bebouwing met hoogwaardige esthetische uitstraling langs de basisweg voor drumfilling, opslag, dosering, truckloading en tankopslag voor producent van schone oliën in het westelijk havengebied, Westpoort te Amsterdam.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Sonneborn Refined Products

  Locatie
  Amsterdam (NH)

  Opgeleverd

  2009

  Expertises

  Constructieve engineering
  Scannen Modelleren BIM
  Construction management

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.