Ontwerp voor hoofddraagconstructie Olympiade

De positie van de constructie is afgestemd op de verkeerssituatie in de parkeergarage

Funderingsherstel in de Jordaan

Over de klant

Provastgoed Nederland BV is een vastgoedontwikkelaar waar wij al lang en prettig mee samenwerken. Provastgoed is bekend van iconische gebouwen zoals de Markthal, de Amstel Tower en het binnenkort te verrijzen Tree House. Olympiade in Amstelveen is een nieuwe woonbuurt op een unieke locatie: direct tegenover de sportvelden van Amstelveen. Zeven moderne en duurzame woongebouwen bieden 552 huur- en koopwoningen, met een groot park met sport- en recreatievoorzieningen op de parkeergarage.

Uitdaging

EversPartners heeft een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor Olympiade. De uitdaging was het open karakter van het gebouw, met name in de kelderwanden onder de hoogbouw en de dragende gevels. Hoe borg je de draagkracht en stabiliteit, waarbij het open karakter behouden blijft en de parkeergarage een optimale indeling heeft? Hier hebben onze constructeurs Sjaak van der Sel en Frank Tool de positie van de constructie afgestemd op de verkeerssituatie in de parkeergarage. Daarnaast moest de fundering in lijn gebracht worden met de reeds aanwezige palen van het gesloopte kantoorpand.

Oplossing

Constructeur Frank Tool: “De draagconstructie is zoveel mogelijk op een vast stramien gezet. Deze keuze zorgt dat de verkeerssituatie in de parkeergarage overzichtelijk is. Daarnaast maakt de keuze de constructie uitermate geschikt voor het toepassen van tunnelbekisting in de uitvoering. Dit komt de bouwsnelheid ten goede. Door de keuze van het vaste stramien was het nodig om op diverse posities in de constructie grote overspanningen/ uitkragingen te realiseren. De “clashes” met de bestaande fundering hebben we opgelost door plaatselijk palen op te schuiven en grotere poeren te maken.

Foto's van het resultaat

Frank Tool
“Ik heb het ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie. De uitdagingen van dit project hebben we met beide handen aangegrepen om tot een goede constructie te komen! Bovendien heeft onze oplossing gezorgd voor de gewenste bouwsnelheid.”

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever:
Provastgoed Nederland BV

Locatie:
Olympiade in Amstelveen

Oplevering

Medio 2024

Expertises

Constructieve engineering

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.