Ombilin- / Sumatrastraat

49 woningen en 1 bedrijfsruimte

Ombilin- / Sumatrastraat

Over de klant

Op de hoek van de Sumatrastraat, Ombilinstraat en Valentijnkade in de Indische buurt (Amsterdam) stond een woongebouw uit 1925, dat in zeer slechte staat verkeerde. De eigenaar van het pand, Woningstichting Eigen Haard, wilde het pand vervangen door nieuwbouw.

Uitdaging

Dit project werd in een ontwerpteam uitgevoerd. Doordat de bouwer na een aanbesteding werd geselecteerd, was het belangrijk dat we het ontwerp tot op besteksniveau hadden uitgewerkt in een BIM-model. Op deze manier kon Eigen Haard het complex laten calculeren door diverse marktpartijen. Voor dit ontwerp golden als basis de BIM-afspraken vanuit Eigen Haard, waarbij ook onze BIM-regisseur ook zijn bijdragen heeft geleverd.

Oplossing

Onze BIM-regisseur Luc Nelis coördineerde de verschillende disciplines, zoals bouwkundig, constructie en installaties, om tot een compleet BIM-model te komen. Luc: “Wat heeft Eigen Haard nodig om deze aanbesteding in de markt te zetten? Of zoals Steven Covey dit mooi kan zeggen ‘Begin with the end in mind’. Met dat einddoel in gedachte, hebben we de LEAN planning opgesteld.” Het resultaat was een succesvolle aanbesteding en in 2017 is het schitterende pand opgeleverd.

Voor de architect was de uitdaging om het ontwerp goed in te laten passen in de omgeving. Door te kiezen voor een sobere Amsterdamse School stijl, is dit zeer geslaagd. De nieuwbouw heeft 49 woningen en 1 bedrijfsruimte.

Afbeeldingen van Hooyschuur Architecten

Foto's van het resultaat

  Luc Nelis
  “BIM betekent integraal samenwerken. Door het BIM-traject te optimaliseren en daarmee complexe projecten tot een goed resultaat te brengen. Ik zorg ervoor dat het BIM-model groter is dan de som van de losse delen.”

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever:
  Eigen Haard

  Architect:
  Hooyschuur Architecten

  Locatie:
  Amsterdam, Indische buurt

  Opgeleverd

  2017

  Expertises

  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.