Olam Cocoa fabriekshal

Snel én goed bouwen

Over de klant

Cacaofabriek Olam Cocoa in Koog aan de Zaan, heeft een nieuwe installatie gekocht waarvoor de bestaande fabriek uitgebreid diende te worden. Aan EversPartners is gevraagd mee te werken aan een maatwerkbehuizing daar omheen. Deze uitbreiding is gerealiseerd in samenwerking met diverse disciplines en betreft onder andere installatie-, sprinkler-, brand-, lucht- en E-gerelateerde werkzaamheden. Ook bijzonder is de afmeting van de nieuwe hal: smal (15 x 7 meter), maar met 37 meter wel heel hoog!

Uitdaging

Een extra uitdaging vormde de wens dat de nieuwe fabriekshal en de installatie binnen een tijdsbestek van 10 maanden na opdrachtverlening operationeel zouden moeten zijn. Dat betekende dat we, nog meer dan anders, als één team met de opdrachtgever en overige engineeringspartijen flexibel moesten samenwerken.

Oplossing

Wij verzorgden de omgevingsvergunning, inclusief de constructieve en bouwkundige berekeningen en tekeningen. Met behulp van de inzet van een onderaannemer waren wij verantwoordelijk voor de brandveiligheid van de nieuw te bouwen hal. Tijdens de bouw ondersteunden we de opdrachtgever ook bij de directievoering.

Door de korte voorbereidingstijd hebben we in de uitvoering ook zaken ter plekke opgelost. Zo bleek onder andere dat we een bestaande fundering uit de jaren tachtig konden hergebruiken.

EversPartners

Foto's van het resultaat

Cees van Bodegom
Doordat alle disciplines gelijktijdig en met een zeer krappe planning zijn gestart, hadden we eigenlijk voor de engineering alleen al een jaar nodig. Ik ben er trots op dat wij er toch met z’n allen in geslaagd zijn om binnen de gevraagde termijn een mooi gebouw met een draaiende installatie op te leveren, waarmee OLAM zeer tevreden is.

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
Olam Cocoa BV

Locatie
Koog a/d Zaan

Opgeleverd

2018

Thema's

Constructieve Engineering

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.