Nieuwbouw AH

De mooiste supermarkt van Nederland

Albert Heijn Huissen

Over de klant

Aan de Langestraat 82 in Huissen, op een plek waar vroeger diverse andere winkels stonden, opende in mei 2018 een nieuwe Albert Heijn-winkel, met een winkeloppervlakte van ruim 2800 m2, een verdieping met kantoren en een parkeerdek met plaats voor 80 auto’s. De opdrachtgever is Hans Geveling, franchiser en filiaalhouder, deze locatie is inmiddels zijn 15de winkel. Dat dit een bijzonder project is, blijkt onder andere uit het feit dat de winkel door het supermarktvastgoedcongres werd verkozen tot mooiste supermarkt van Nederland.

Uitdaging

Er was zowel van de gemeente als van het Waterschap goedkeuring nodig voor het verkrijgen van de omgevings- en keurvergunningen voor bouw en sloop en de wijziging van het bestemmingsplan.

Oplossing

Mede dankzij onze begeleiding en de bijbehorende technische uitwerking werd de procedure toch vlot doorlopen.

De jury noemde het “knap hoe deze grootschalige supermarkt is ingepast in de kleine schaal van het centrum”. Daar weet EversPartners alles van. Sinds 2014 zijn wij betrokken geweest bij de complexe ontwikkeling van het pand, dat is gebouwd in een dijklichaam in de dorpskern van Huissen.

EversPartners

Projectleiding, constructief- en bouwkundig tekenwerk

EversPartners was ook betrokken bij het bouwproces, waarvan de start op last van het Waterschap werd vertraagd, in verband met de halfjaarlijkse sluiting van het dijklichaam en de ecologische omgeving. Wij verzorgden zowel de projectleiding, als het constructieve en bouwkundige tekenwerk en voerden de bouwdirectie over het gehele project. Vanuit die rol waren we ook betrokken bij de sloop van de bestaande bebouwing en het bouwrijp maken van het terrein.

Archeologische sporen

Daarbij stuitten we al snel op archeologische sporen die later zeer bijzonder bleken, met name de resten in beerputten bevatten veel data over de hoe de mensen daar destijds leefde én op munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Dat betekende opnieuw een vertraging, omdat experts maandenlang het terrein laag voor laag moesten afgraven. Ondanks alles kon de opdrachtgever in 2018 een prachtig gebouw gebruik nemen, en daar zijn we heel trots op!

 

Foto's van het resultaat

  Maurice Greven
  Juist vanwege de complexiteit van het project en de omgeving past deze opdracht goed bij EversPartners. Wij zijn een echte specialist op het gebied van vergunningaanvragen en het regelwerk dat daarbij komt kijken. Ook leveren wij meerwaarde omdat wij zowel het constructieve als het bouwkundige deel voor onze rekening kunnen nemen en hebben wij veel specifieke kennis van én ervaring met de bouw van supermarkten. Daardoor konden we in een vroeg stadium maatregelen nemen om verrassingen achteraf te voorkomen.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Hans Geveling

  Locatie
  Huissen

  Opgeleverd

  2018

  Expertises

  Constructieve Engineering
  Bouwkundige Engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.