Nieuwbouw Afvalzorg

Constructief ontwerp voor nieuwbouw

Over de klant

Aan het Noordzeekanaal bij Nauerna ligt een groot terrein van Afvalzorg. Afvalzorg – de naam zegt het al – is een belangrijke speler in de afvalverwerkingsmarkt. Nauerna is behalve een stortterrein ook de locatie van het hoofdkantoor van Afvalzorg, gebouwd boven op een afvalberg. En binnenkort start de bouw van een extra kantoor (inclusief opslaghal), ook op een afvalberg.

Uitdaging

Een ontwerp maken voor een gebouw op een afvalberg doen we niet elke dag. De grootste uitdaging hierbij was de fundatie: palen door de berg slaan is geen optie. Ook het alternatief, een groot grondbeslag, lost niet alles op: omdat de precieze samenstelling van de afvalberg niet bekend is weten we niet waar de grond nog kan gaan zakken. Daarom komt het gebouw op een betonplaat en worden de kolommen op vijzels gesteld. Het gebouw zal jaarlijks gemonitord worden op zakkingen en daar waar nodig gevijzeld worden en nagesteld met vulplaten.

Oplossing

Wat ook meetelde: hoe lichter het gebouw, hoe kleiner de kans op verzakking. Dus daar hebben we rekening mee gehouden in het ontwerp, zónder afbreuk te doen aan comfort. De vloeren van de begane grond en eerste verdieping zijn bijvoorbeeld kanaalplaatvloeren (150mm). Licht en toch gunstig qua akoestiek en trillingen. Vanaf 2022 heeft Afvalzorg er een nieuw, comfortabel kantoorgebouw bij, waar medewerkers met uitzicht op de omgeving kunnen werken aan de verdere verduurzaming van de grondstoffenkringloop.

EversPartners heeft het constructief ontwerp gemaakt voor deze nieuwbouw, in opdracht van aannemer Akerbouw. In een bouwteamconstructie hebben we samen met Akerbouw, de architect en Afvalzorg een ontwerp gemaakt dat voldoet aan de eisen en wensen van Afvalzorg en binnen het budget past.

EversPartners

Foto's van het resultaat

Jasper Wiersma
Mede door prettige samenwerking in het verleden heeft Akerbouw ons als constructeur gevraagd voor dit project. Door als bouwteam verder te werken met het ontwerp dat er al lag is het ons gelukt om kosten te besparen zonder in te boeten op kwaliteit. Dat alle partijen werkten met 3D-modellen in Revit droeg bij aan een snel en soepel proces.

Samenwerkingspartners

Opdrachtgever
Afvalzorg

Aannemer
Akerbouw

Locatie
Noordzeekanaal, Assendelft

Opgeleverd

2022

Expertises

Constructieve engineering

Scannen Modelleren BIM

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.