Molukkenstraat

Woonblok in Amsterdam

Molukkenstraat

Over de klant

Eigen Haard wilde een woonblok in de Indische Buurt in Amsterdam renoveren. Het ging in totaal om 69 woningen en 7 bedrijfsunits. Eigen Haard is al jarenlang opdrachtgever van EversPartners en onze BIM-regisseur Luc Nelis heeft afgelopen jaren uiteenlopende BIM-projecten voor hen uitgevoerd. Voor projecten zoals de Molukkenstraat liggen de algemene BIM afspraken vast en zet hij per project de juiste accenten.

Uitdaging

Het doel van Eigen Haard was om de renovatie snel en goed uit te voeren. BIM was het juiste middel om deze doelen te bereiken. Daarbij was er ruimte om de (realistische) wensen van de bewoners van het blok mee te nemen in het ontwerp. “Met BIM zorgen we dat de kwaliteit hoger is en borgen we onze processen tijdens het ontwerp. Bovendien gaat de overdracht van ontwerp, naar bouw, naar beheer en overdracht gemakkelijker,” licht Luc toe. De uitdaging in dit project was om ervoor te zorgen dat de renovatie van de Molukkenstraat naadloos over gaat in het herstel van de Niasstraat waarbij de fundering van het hoekpand het sluitstuk was. “Met BIM konden we hier goed op anticiperen en een goede uitvoering borgen.”

Oplossing

Deze renovatie hebben we in een bouwteam uitgevoerd; dit betekent dat ook de aannemer betrokken was bij het ontwerp én bij het ontwikkelen van het BIM-model. Luc had hierin een coördinerende functie. De architect, de adviseurs en de aannemer: allemaal werkten ze met hetzelfde BIM-model. Onze BIM-regisseur signaleerde tijdig afwijkingen en hij maakte de kwaliteit van de output inzichtelijk.

Foto's van het resultaat

  Luc Nelis
  “Deze renovatie hebben we LEAN aangepakt. Met goede werkafspraken en tussentijdse BIM-overleggen zorgen we ervoor dat Eigen Haard op het juiste moment de juiste keuzes kon maken, op basis van de juiste informatie.”

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever:
  Eigen Haard

  Architect:
  Rappange Architecten
  Archivolt Architecten

  Locatie:
  Indische buurt, Amsterdam

  Opgeleverd

  2019

  Expertises

  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.