Adm. de Ruyterweg

Transformatie schoolgebouw naar woningen

Admiraal de Ruyterweg

Over de klant

Aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam West staat het voormalig gebouw van de Mariaschool. In 1915 werd deze rooms-katholieke bijzondere school voor jongens opgericht na goedkeuring van de bisschop. De school is ontworpen door architect P.J. Bekkers, die ook de naastgelegen kerk en pastorie heeft ontworpen. In 1926 werd het gebouw opnieuw uitgebreid.* Tot 2016 was het schoolgebouw aan de Admiraal de Ruyterweg in bezit van de gemeente Amsterdam. Destijds besloot de gemeenteraad dat de leegstaande kantoorpanden en gemeentelijk vastgoed wordt getransformeerd om statushouders te huisvesten. Het voormalig schoolgebouw werd als een geschikte oplossing gezien en werd aan Rochdale verkocht. * Bron: Het Nieuwe Instituut

Uitdaging

Het doel was om in het schoolgebouw 30 sociale huurwoningen te creëren. De zelfstandige woonunits krijgen een oppervlakte van 24 vierkante meter en zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor jongeren, studenten en starters.

Oplossing

Onze ervaring met funderingsherstel en flexibiliteit om de verrassingen die tijdens een sloop en/of uitvoering naar boven kwamen op te kunnen vangen, zorgde ervoor dat wij de juiste partner waren om dit werk uit te voeren.

Funderingsherstel

Onze werkzaamheden startten in 2016 met het uitvoeren van een funderingsonderzoek. Hierbij hebben we ons gebaseerd op funderingsinspecties van Fugro. Het doel van onze inspectie was om de kwaliteit van de bestaande fundering vast te stellen aan de hand van het F3O Protocol. De fundering bleek matig te zijn, doordat enkele palen ernstig zijn aangetast door bacteriën. Gezien de geplande renovatie hebben wij geadviseerd een integraal funderingsherstel uit te voeren.

EversPartners

Constructieve berekeningen, voorlopig ontwerp & uitvoeringsontwerp

In 2018 werden we wederom betrokken bij dit project: om de constructieve berekeningen en tekeningen uit te voeren zodat Rochdale de omgevingsvergunning kon aanvragen.

Na verkrijgen van de omgevingsvergunning en nadat Rochdale een aannemer had gekozen om de werkzaamheden uit te voeren, hebben wij het voorlopige ontwerp (VO) van de bouwaanvraag verder uitgewerkt tot uitvoeringsontwerp (UO).

Jaar
2016 – funderingsonderzoek
2018 – constructieve tekeningen en berekeningen
2019 – bouwontwerp van VO naar UO

 

Foto's van het resultaat

  Rik Schroder
  Onze ervaring met funderingsherstel én flexibiliteit om de verrassingen die naar boven kwamen tijdens een sloop en/of uitvoering op te kunnen vangen, zorgde ervoor dat wij de juiste partner waren om dit werk uit te voeren.

  Samenwerkingspartners

  Klant
  Rochdale

  Aannemer
  Ooijevaar

  Locatie
  Admiraal de Ruyterweg, Amsterdam

  Opgeleverd

  2019

  Thema's

  Scannen Modelleren BIM
  Constructieve Engineering
  Projectmanagement
  Construction Management

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.