Koudwals Tata

Nieuwe fundering voor de upgrade van de Koudwals 21

Koudwals 21

Over de klant

Tata Steel heeft strenge eisen gesteld aan de nieuwe Koudwals, denk aan vervormingen en zakkingen maar ook de opleverdatum. Dat gaf de leverancier van de installatie weinig ruimte voor aanpassingen en vroeg daardoor maximale flexibiliteit van ons om het ontwerp optimaal te houden.

Uitdaging

De grootste uitdaging voor deze fundering was het werken in een brownfield. De uitbreiding van de Koudwals, de nieuwe Looper-sectie loopt door een steeg. In de steeg liggen veel kabels en leidingen onder de grond. Én er was geen mogelijkheid om deze kabels en leidingen om te leggen. Daarom is de nieuwe funderingsconstructie aangepast om deze kabels en leidingen. Dit geldt voor de Intrede. Voor de Uittrede gelden ook “zware” eisen. Bij de Uittrede is er sprake van veel kelders en diepe constructie-onderdelen. Hier was de uitdaging om het sloopwerk en de nieuwe betonconstructies waterdicht te krijgen.

Oplossing

Wij kennen onze weg binnen Tata Steel omdat we er meerder projecten hebben gedaan afgelopen jaren. Daarnaast heeft onze flexibiliteit ervoor gezorgd dat we de wensen van Tata konden inlossen binnen eisen die zij aan de Upgrade van de Koudwals stelden.

De Upgrade van de Koudwals 21 bij Tata Steel in de Koudbandwalserijen vroeg om een nieuwe fundering en aanpassingen aan de bestaande funderingen. EversPartners was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de fundering, het berekenen en tekenen van het palenplan en het ontwerpen van de betonconstructie waarop de staalconstructie van de Koudwals 21 is geplaatst. Daarnaast zijn ook alle voorkomende werkzaamheden voor de aanpassingen aan de staalconstructies, gevels en vergunningen verzorgd.

EversPartners

Het ontwerp van de Upgrade van de Koudwals 21 was leidend

We hebben de fundering in 3D ontworpen. De tekeningen van de andere partijen hebben we in ons programma geladen, zodat we goed konden checken of onze tekeningen realiseerbaar waren. Eventuele knelpunten konden we zo in de ontwerpfase al oplossen.

Rol van EversPartners

Cees was de link tussen Tata Steel, de Koudwals-producent en het EP-constructieteam. Hij was aanwezig bij vergaderingen met leveranciers, de producent van de installatie en Tata. Hij was verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van hen naar ons constructieteam en hun bevindingen terug te koppelen naar Tata en de installatie-leverancier.

Huidige status

Op dit moment (april 2020) is de fundering van de intrede gerealiseerd en de staalconstructie met deels de installatie staat op de fundering. De fundering van de Uittrede wordt week 30 opgeleverd. Aankomende zomer was het plan dat de nieuwe installatie in gebruik genomen kon worden. Door het Coronavirus is de definitieve planning onbekend omdat veel onderdelen uit Spanje en Italië moeten komen.

 

Foto's van het resultaat

  Cees van Bodegom
  Dit was een complexe uitdaging! En met het hele team is het gelukt om het beste resultaat neer te zetten.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Tata Steel

  Opgeleverd

  2020

  Thema's

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.