KLM Tristar 2

Creatieve, flexibele èn duurzame inrichting

Tristar 2 KLM Digital Studio

Over de klant

KLM Digital Studio ontwikkelt digitale applicaties voor het eigen personeel en groeit enorm snel. Binnen twee jaar na de vorige verhuizing was de afdeling alweer toe aan een nieuw pand, met voldoende werkruimte voor alle werknemers om hun werk goed te kunnen doen. Gekozen werd voor het gebouw Tristar 2 én voor EversPartners. Wij verzorgden voor hen een mooie combinatie van bouw, techniek en interieurinrichting.

Uitdaging

Het ontwerp van dit project is, net als de eerste Digital Studio, van Ateliers in Delft. Zij hebben de KLM huisstijl op een opvallende manier toegepast in het interieur. Zo leveren vintage meubilair en de bekende blauwtinten een contrast met het werkmeubilair van Lensvelt. Met name de flexibiliteit van de verschillende teams was een uitgangspunt.

Oplossing

Naast het installeren van de computervloer, installaties en het trekken van de datakabels, richtten we met ons bouwteam 160 arbo-werkplekken in, evenals ‘aanlandplekken’ met creatieve zitjes, banken en picknicktafels. Hier kunnen teams in een open of gedeeltelijk afgeschermde ruimte met elkaar kunnen overleggen. Met het oog op de flexibiliteit van de verschillende teams is de teamtuimte vrij indeelbaar gemaakt. Teams kunnen zowel in grootte als in plek op de verhoogde computervloer verschuiven. Toch heeft ieder team een eigen plek op de vloer. De teamruimte blijft dus altijd in ontwikkeling, en kan steeds aangepast worden aan de behoefte van dat moment.

Agile werkomgeving 

Op de eerste etage bouwden wij een grote bar met koffiemeubel en verzorgden we de inrichting van het café. Omdat KLM Digital Studio veelal agile werkt, installeerden we voor de scrumteams talloze digitale beeldschermen. Ook brachten we whiteboards en kurkwanden aan, waarmee een eind kwam aan het plakken van enorme aantallen post-its en flipovervellen, zoals in het oude gebouw gedaan werd.

EversPartners

 

 

Foto's van het resultaat

  Lisa Mudde
  Wij hebben het project in vijf maanden gerealiseerd, waarbij wij creatief en duurzaam zijn omgegaan met het budget. Geen standaard kantoorinrichting dus, maar gebruik van tweedehands systeemwanden, glazen deuren en meubilair uit woonwarenhuizen. Het resultaat is een creatieve en flexibele werkruimte, die voldoet aan alle moderne technieken en precies past bij het karakter van de opdrachtgever.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  KLM

  Locatie
  Schiphol Centrum

  Opgeleverd

  2018

  Thema's

  Bouwkundige Engineering
  Projectmanagement

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.