Heineken Experience

Masterplan tbv de bezoekersstroom Amsterdam

Heineken Experience

Over de klant

De Heineken Experience behoort tot de top vijf toeristische attracties van Amsterdam. Deze populariteit heeft gezorgd voor een bezoekersaantal van meer dan 4000 per dag.

Uitdaging

Om deze bezoekersstroom in goede banen te leiden hebben wij in een Design&Build opdracht (in samenwerking met Heineken en IJbouw) een masterplan ontwikkeld waarbij in de entree, bij onderdelen van de tour en bij de uitgang extra doorstroomcapaciteit beschikbaar komt. Hierbij wordt de entreehal vergroot en de garderobe aangepast door de souvenirwinkel en winkelopslag naar een nieuwe aanbouw te verplaatsen. Met de ruimte die hier vrijkomt kan het laatste deel van de tour aangepast worden zodat dit deel van de tour rechtstreeks bij de souvenirshop uitkomt om daarna weer via de garderobe naar de uitgang te gaan.

Oplossing

Om de route aan te passen worden verschillende doorbraken gerealiseerd. Deze doorbraken hebben een grote impact: de oude fabriek is ontworpen om duizenden liters bier per vierkante meter te kunnen dragen. Vloeren en wanden zijn vaak meer dan een meter dik beton, dus eenvoudige ontwerpaanpassingen zijn grote ingrepen die goed gepland en ge-engineerd moeten worden.

BIM- coördinatie

In de uitvoering worden de verbouwingen in korte fasen uitgevoerd zonder dat de Experience hiervoor ook maar één dag gesloten wordt. Om te zorgen dat die krappe deadlines gehaald worden is de Experience gescand en in BIM uitgewerkt. Met de juiste engineering en het vooruitdenken in het bouwproces wordt het verbouwen met snelle sprints mogelijk gemaakt. 

EversPartners

Foto's van het resultaat

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever 
  Heineken

  Locatie
  Stadhouderskade, Amsterdam

  Opgeleverd

  2012

  Expertises

  Constructieve engineering
  Bouwkundige engineering
  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.