Een waterfabriek in Middenmeer

Een waterfabriek in het kasgebied

Een waterfabriek in Middenmeer

Over de klant

Arcadis is een bekende klant van EversPartners, waar we regelmatig ondersteuning bieden op het gebied van engineering. Hoewel Arcadis ook eigen ingenieurs in dienst heeft, helpen wij bij taken die hun planning overschrijden. Dit geldt ook andersom; het is een win-winsituatie.

Uitdaging

De constructie is volledig opgetrokken uit duurzame materialen. De bouw van de fabriek was al gestart en er waren regelmatig aanpassingen in de lay-out van de fabriek. Bovendien veranderden wet- en regelgevingen regelmatig. Het was een uitdaging om nauwkeurig te berekenen en snel te kunnen schakelen in deze situatie. Dit is ons gelukt, en inmiddels is het project succesvol opgeleverd.

Oplossing

Er is een volledig nieuwe techniek toegepast als oplossing. Tijdens periodes van overvloed wordt overtollig water uit de kassen en regenwater opgevangen en onder druk in de bodemlagen gepompt. In droge periodes kan dit water weer omhoog worden gepompt. De gehele constructie hiervoor bestaat uit duurzaam materiaal.

Het project omvat een uniek gebouw, namelijk een waterfabriek in het kasgebied van Agriport in Middenmeer. In dit gebied bevinden zich grote datacenters van onder andere Microsoft en Google. Om de servers te koelen is er een aanzienlijke hoeveelheid water nodig. Bovendien zijn er veel zonnepanelen en windmolens geplaatst om CO2-neutraal te opereren. Voorheen werd er drinkwater gebruikt voor de koeling van de servers, maar er moest een alternatieve oplossing gevonden worden.

Foto's

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Arcadis

  Architect
  Arcadis

  Constructief opgeleverd

  2024

  Duurzaamheid

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.