Een nieuw kantoorgebouw

Door meer te investeren in de V-kolommen, hebben we uiteindelijk een grote besparing gerealiseerd!

Een nieuw kantoorgebouw voor Evos

Over de klant

De klant heeft de hulp van ingenieursbureau Antea Group ingeroepen voor het projectmanagement van het nieuwe kantoorgebouw. Antea Group heeft EversPartners betrokken bij het maken van de constructieve berekeningen en BIM-modellen.

Uitdaging

De architect heeft het kantoorgebouw ontworpen als twee L-vormige bouwlagen die gedraaid op elkaar staan. De derde bouwlaag is eigenlijk geen verdieping, maar een scherm om de technische installaties heen. In totaal gaat het om ongeveer 1000 m2 bruto vloeroppervlakte. Onder de tweede bouwlaag moet een stalen constructie komen waarop de verdieping kan steunen. Deze constructie bestaat uit V-vormige kolommen. Een markante verfraaiing van het gebouw. Maar, tussen de stalen constructies komen de parkeerplaatsen van de medewerkers. Een mooie uitdaging voor René en zijn team!

Oplossing

René heeft met collega’s BIM-modelleur Pim Krabshuis en constructeur Bert Brinkman het voorlopig ontwerp geoptimaliseerd. Door meer V-kolommen onder de tweede verdieping te plaatsen, hadden we veel minder staal nodig in de vloeren. Dit heeft tot een flinke besparing van geraamde bouwkosten geleid. Helaas heeft de klant besloten het volledig uitgewerkte ontwerp niet tot uitvoering te brengen vanwege marktomstandigheden en strategische keuzes.

In de Rotterdamse Europoort is EversPartners betrokken geweest met het ontwerp en de engineering van een nieuw kantoorgebouw voor een bedrijf in de chemische industrie. Het kantoorgebouw heeft een zeer fraai ontwerp met een constructieve uitdaging. René van der Lee was vanuit EversPartners betrokken als projectleider/ontwerper.

Foto's van het resultaat

René van der Lee
“Het is voor ons altijd een uitdaging om te kijken waar ontwerpen beter en efficiënter kunnen. Hiermee voeg je als constructeur meerwaarde toe voor de klant. Door meer te investeren in de V-kolommen, hebben we uiteindelijk een grote besparing gerealiseerd! En tegelijkertijd een efficiënt ontwerp kunnen realiseren”

Samenwerkingspartners

Oplevering

Expertises

Constructieve engineering

En hoe kunnen we jullie verder helpen?

Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

Bel 088 - 01 16 500

Liever teruggebeld worden?

Graag ontvangen we uw naam

Bij welke organisatie bent u werkzaam?

Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

Waar wilt u meer over weten?

Ongeldige invoer

Andere projecten

Timpaan

Smartwoningen Aalsmeer

Betaalbare en hoogwaardige woningen.