Hollands Spoor

Hollands Spoor in 3D uitgewerkt en gemodelleerd

Hollands Spoor Den Haag

Over de klant

NS Station Den Haag Hollands Spoor is het oudste treinstation van Den Haag. De gemeente was al lange tijd van plan om het treinstation een volwaardige toegang te geven. De stad is sinds de bouw in 1843 en de vernieuwing in 1891 flink gegroeid. Door de jaren heen is Hollands Spoor omringd door onder andere kantoorpanden, de campus van de Haagse Hogeschool en de Megastores. Daarom heeft het station een nieuwe, belangrijke positie binnen de stad gekregen.

Uitdaging

Het grote overstek in de voorgevel, welke kolomvrij uitgewerkt moest worden. Aansluitingen op de bestaande belending (damwanden, nieuwe reizigerstunnel welke gefundeerd is op staal, het aangrenzende gebouw The Globe). De uitbreiding van Den Haag Hollands Spoor is een mooi multidisciplinair project. Wij hebben dit project samen met de architect en de installateur in 3D uitgewerkt in de bestaande gemodelleerde omgeving.

Oplossing

Het gehele project is opgesplitst in verschillende onderdelen. Wij hebben het constructieve werk gedaan voor het bouwkundige onderdeel, namelijk de nieuwbouw van de winkelruimtes (800 m2), waarbij het dak dient als parkeerruimte voor fietsen. K-Dekker Bouw heeft de uitvoering hiervan verzorgd. De fundering is uitgewerkt als een gestorte betonvloer op grondverdringende schroefpalen. De bovenbouw is uitgewerkt als staalconstructie met een kanaalplaatvloer als dak.

Aanpassingen voor toegankelijkheid

De aanpassingen waren nodig om ervoor te zorgen dat het station ook aan de achterzijde goed toegankelijk gemaakt zou worden. De stromen reizigers waren aan beide kanten inmiddels even groot geworden.

Een mooie impressie van de complexe werkomgeving is te zien in de onderstaande link naar een film van de plaatsingen van de nieuwe tunnel.

Impressie van de complexe werkomgeving

EversPartners

Foto's van het resultaat

  Jitze Koops
  Het was een complexe locatie en uitdagend project. Maar juist dit soort randvoorwaarden scheppen mooie uitgangspunten voor de constructie met uitkragingen en vrije overspanningen. Een uitdaging die we met plezier hebben aangepakt!

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Gemeente Den Haag

  Samenwerkingspartners
  Movares (civiel-technisch), Heijmans (uitvoering), K-Dekker Bouw (uitvoering), NLArchitecten (architect), B+M (bouwbegeleiding), Overdevest Adviseurs (installateur)      

  Locatie
  Den Haag

  Oplevering
  verwacht eind 2019

  Opgeleverd

  2019

  Expertises

  Constructieve Engineering
  Inspecteren & B&O advies
  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.