De Vierhoek

Nieuwbouwproject ontworpen door striptekenaar

De Vierhoek Haarlem

Over de klant

HER Architecten heeft samen met kunstenaar Joost Swarte een prachtige nieuwe leefomgeving ontworpen in het centrum van Haarlem. Een puzzelstuk welke naadloos is ingebreid in de bestaande omgeving. Een plek voor iedereen, met grote diversiteit, passend bij de dynamische kant van het wonen in een stad als Haarlem. De woningen van De Vierhoek zijn ondergebracht in vier bouwblokken en hofwoningen. De bouwblokken vormen de vier hoeken waar het bouwplan zijn naam aan ontleent.

Uitdaging

Het bijzondere van dit project is dat geen hoek noch muur hetzelfde is. Dat vraagt maatwerk van diverse partijen en goede samenwerking met architecten en ontwikkelende aannemer Huib Bakker Bouw (HBB). Er zijn dit project veel plannen voorgegaan, echter kwam een zeer groot deel hiervan de welstand niet door. Dit bijzondere plan gelukkig wel.

Oplevering

Rond de zomervakantie zijn de appartementen en woningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De Hoftuin is aangelegd en de herinrichting van de Tempelierstraat is afgerond. Trots op het hele team dat deze mooie puzzel in de Koninginnebuurt zo goed is gelukt. #samen #gedreven#ondernemend

Het nieuwbouwproject De Vierhoek Haarlem in het centrum is gasloos en voorzien van 42 appartementen, 6 hofwoningen en 2 eengezinswoningen. Voor het ontwerp van het bouwplan zijn striptekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte en architectenbureau HER (Hans van Eeden en Remko van Heummen) verantwoordelijk geweest. Onze projectleider Ard van Walstijn en zijn team zijn verantwoordelijk geweest voor de bouwkundige uitwerking van dit project.

Foto's van het resultaat

  Ard van Walstijn
  We hebben het bouwkundig ontwerp uitgewerkt: van Voorlopig Ontwerp tot en met Uitvoeringsontwerp. Daarnaast hebben wij alle benodigde bouwkundige tekeningen gemaakt die komen kijken bij het doen van de bouwaanvraag bij de gemeente.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  HER Architecten

  Architect
  Joost Swarte
  Architectenbureau HER

  Opgeleverd

  2023

  Thema's

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.