Bos en Lommerweg

Renovatie aan erkers in Amsterdam

Bos en Lommerweg

Over de klant

Aan de Amsterdamse Bos en Lommerweg staat een complex met 295 woningen en diverse winkels uit de portefeuille van AHAM Vastgoed. Het complex kent een portiekontsluiting per streng. In de casus waar het hier om gaat is de samenstelling als volgt: op de begane grond zit een restaurant, daarboven drie woonetages en een verdieping met zolderbergingen. De erkers van de woningen waren constructief in een slechte staat. EversPartners heeft de bouwaanvraag set en constructieve berekeningen en tekeningen gemaakt voor de renovatie. Namens AHAM Vastgoed heeft onze projectcoördinator, Jeroen van Velzen, het project van A tot Z begeleid.

Uitdaging

De grootste uitdaging van dit project was dat de werkelijkheid niet altijd overeenkwam met de getekende situatie. Iets wat we vaker zien bij oudere panden. In het slechtste geval kan dit leiden tot overschrijding van budget en planning. Door onze ervaring met oudere panden en het snel kunnen schakelen tussen constructieve en bouwkundige kennis konden we alle verrassingen snel opvangen en oplossen. Jeroen was het centrale punt waar deze vragen en de antwoorden samenkwamen.

Oplossing

Jeroen heeft de juiste kennis en slaat de brug naar het EP-kantoor in Beverwijk waar onder andere de bouwaanvraag en constructieve berekeningen werden gemaakt. De korte lijnen tussen bouwmanagement en constructeur maken dat de renovatie snel uitgevoerd kan worden, in het bijzonder als de werkelijkheid heel anders is dan de oorspronkelijke bouwtekeningen en snel anticiperen noodzakelijk is.

Het project startte in augustus 2019. Tijdens de renovatie heeft Jeroen de uitvoering begeleid en was het eerste aanspreekpunt voor de aannemer namens AHAM. December 2019 zijn alle drie de woningen opgeleverd. De projectbegeleiding bestond uit:

 • nauw contact met bewoners
 • nauw contact met aannemer
 • overleg /contact met gemeente bij wijzigingen
 • contact met EP constructeur

Nauw contact met de bewoners Bos en Lommerweg

De appartementen op de eerste en tweede verdieping waren bewoond, wat betekende dat de huurders tijdelijk hun woning moesten verlaten. Dit is opgelost door deze huurders tijdelijk onder te brengen in een andere woning in de buurt. Zij werden op de hoogte gehouden van de vorderingen in 'hun' woning. AHAM heeft de omwonenden ruim voor aanvang werk goed geïnformeerd over de werkzaamheden. Hierdoor is de overlast en onrust beperkt gebleven.

Foto's van het resultaat

  Jeroen van Velzen
  De kennis die we met dit project opdoen, zetten we in bij het volgende project voor AHAM. Zo blijft onze samenwerking zich verbeteren.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  AHAM Vastgoed

  Opgeleverd

  2019

  Expertises

  Constructieve Engineering
  Projectmanagement

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.