Amstel station

Engineeren voor een rijksmonument

Amsterdam Amstel station hall

Over de klant

Dit was wederom een mooi project voor NS Stations! We doen meer voor hen, waaronder veel scanwerkzaamhedenen voor uitbreidingen zoals van station Den Haag Holland Spoor inclusief de nieuwe toegang hiervan.

Uitdaging

Het blijft bijzonder om mee te werken aan de renovatie van een rijksmonument. Wij waren dan ook blij met de vraag van opdrachtgever NS afdeling Vastgoed & Ontwikkeling om de constructieve engineering te verzorgen voor de renovatie van de hal van station Amsterdam Amstel. Het oorspronkelijke stationsgebouw dateert van 1939 en werd ontworpen door Van Schelling en Leupen. De renovatie van de monumentale stationshal bestaat uit het verplaatsen van een aantal winkels en het realiseren van een trap naar de nieuwe fietsenstalling. Met het renoveren van alle winkelcasco’s krijgt de stationshal zijn oude allure weer terug.

Oplossing

Architectenbureau Office Winhov tekende samen met Gottlieb Paludan voor het ontwerp van de renovatie. Na twee jaar van ontwerp en voorbereiding startte Geelronitz Bouwgroep onlangs met de uitvoering, waarbij EversPartners de constructieve engineering en uitvoeringsbegeleiding uitvoert. De bouwwerkzaamheden worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 afgerond.
EversPartners

Foto's van het resultaat

  Jitze Koops
  Mooi dat de NS dit soort prachtige gebouwen in ere herstelt, constructief vaak een puzzel hoe het gebouw en de constructie hiervan bewaard is gebleven of in de loop van de tijd is aangepast. Hier is zorgvuldig naar gekeken bij enerzijds het herstel, maar anderzijds ook bij de gedane aanpassingen. We zijn trots op het mooie resultaat, het station is weer prachtig geworden.

  Samenwerkingspartners

  Client
  NS afdeling Vastgoed & Ontwikkeling

  Architect
  Office Winhov BV

  Aannemer
  Geelronitz Bouwgroep

  Locatie
  Julianaplein, Amsterdam

  Opgeleverd

  2020

  Thema's

  Constructieve Engineering
  Bouwkundige Engineering

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan
  Betaalbare en hoogwaardige woningen.