Supermarkt

Winnaar "Mooiste Supermarkt 2014"

Albert Heijn mooiste supermarkt

Over de klant

De organisatie 'Supermarkt en Ruimte' geeft ieder jaar het predicaat "Mooiste Supermarkt van Nederland" aan de supermarkt met de mooiste locatie van Nederland. De verkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten.

Uitdaging

De Albert Heijn aan de Jan Evertsenstraat van de gebroeders Lindeman is in 2014 die eer te beurt gevallen. Door verschillende afzonderlijke panden samen te voegen, hebben de ondernemers Lindeman een Albert Heijn-supermarkt kunnen neerzetten van in totaal 1.205 m² wvo. Een prestatie van formaat, temeer omdat hiervoor met veel verschillende partijen tot overeenstemming moest worden gekomen.

Oplossing

Wij hebben hierin een belangrijke rol gespeeld door te tekenen voor het ontwerp en de engineering van het casco en voor het ontwerp van de winkel lay-out.

Familie Lindeman 

Het familiebedrijf Lindeman bestaat al sinds 1869 en wordt inmiddels gerund door de 5e generatie. 'Lindeman', ooit begonnen als aardappelhandel in de Hazenstraat op de hoek van de Elandsgracht, is een begrip in de buurt. Buurtbewoners, zelfs ‘nieuwkomers’, hebben het nog steeds of meteen al over Lindeman. Vanaf 2000 werd het toen 130 jaar oude familiebedrijf een franchise Albert Heijn.

EversPartners

Amsterdamse School

De stijl van de Amsterdamse School is bepalend voor de geveluitstraling van de supermarkt. Opvallend kenmerk is de subtiel verlichte droogloop. Ook in de winkel is op speelse wijze gebruik gemaakt van daglichttoetreding. Dit draagt bij aan de belevingswaarde van de winkel, zowel binnen als buiten.

In de winkel zijn er brede gangpaden en een overzichtelijke en ruime schapstelling. Ook is volop aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid.

 

Foto's van het resultaat

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Familie Lindeman

  Locatie
  Amsterdam Jan Evertsenstraat

  Opgeleverd

  2018

  Expertises

  Constructieve Engineering
  Projectmanagement
  Construction Management

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.