3D-metingen

3-D metingen aardbevingsgebied Groningen

3D-metingen aardbevingsgebied Groningen

Over de klant

Sinds maart 2017 werken wij in opdracht van Centrum Veilig Wonen mee aan het vaststellen van de aardbevingsschade in Groningen. Voor meer dan 20.000 woningen, bedrijfspanden, boerderijen en kerken in Groningen is er een melding gemaakt.

Uitdaging

Samen met bouwkundige inspecteurs, constructeurs en aannemers dragen de 3D-scanners en onze specialisten bij aan een deskundig advies over het versterken van elk object in dit enorme project. De wensen van de bewoner of eigenaar staan centraal in de aanpak van iedere meting. Zij geven aan wanneer de meting kan plaatsvinden en wij passen onze planning hier flexibel op aan. Omdat er soms wel zeven partijen bij een meting betrokken zijn, is het een uitdaging om dit goed te coördineren.

Oplossing

Tijdens de inspectie meten onze specialisten met meerdere 3D-laserscanners alle binnen- en buitenruimtes. Door de unieke methode van cloud-to-cloud koppeling, lukt het om alle data van het hele object aan elkaar te verbinden tot een virtuele kopie van het object.  Bedrijven die meewerken aan de metingen, maar ook de bewoners zelf, geven regelmatig aan onder de indruk te zijn van deze aanpak en het resultaat.

Foto's van het resultaat

  Mark de Graaff
  Als coördinator van de 3D-metingen ben ik trots op ons team en de effectieve methode waarmee we elke keer de klus weer klaren, ongeacht het soort object. Tijdens een dagje meten verzamelen we maar liefst ruim 40 miljoen meetpunten, dit is ruim 10 gigabyte aan data.

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever
  Centrum Veilig Wonen

  Locatie
  Groningen

  Opgeleverd

  2021

  Expertises

  Inspecteren & B&O advies
  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.