21 juni 2022

“Werken met EP: heldere afspraken, korte lijnen en expertise”

Werken met EP: heldere afspraken, korte lijnen en expertise

Duidelijke en heldere afspraken rondom een project, met directe korte lijnen: veel partijen beloven het. EversPartners doet het ook. Hans Huizinga van Eurosafe Solutions (ESS) werkt al jaren met ons samen en vertelt graag over de samenwerking tussen ESS en EP.

Prettige samenwerking

Hans werkt als projectmanager op een groot doorlopend meerjarenproject voor de overheid. Hij betrok EP tijdens de voorbereidingen voor de benodigde constructieve berekeningen. Hans vertelt hierover: “We hebben van tevoren duidelijke afspraken gemaakt over planning, budget en kwaliteit. Ook hebben we de verwachtingen van elkaar wederzijds goed in kaart gebracht, zodat we vraag en aanbod hebben kunnen afstemmen op kwaliteit en snelheid. Deze samenwerking werkt goed door duidelijke afspraken aan de ene kant, en inhoudelijke kennis en expertise aan de andere kant.”

Resultaten van de samenwerking

Hans: “De afspraken leiden tot de gewenste snelheid waardoor het project aan onze kant goed verloopt. Er zijn geen vertragingen of onduidelijkheden. Maar als er aanvullende werkzaamheden nodig zijn, dan is een telefoontje naar Gerben genoeg. Hierdoor is EP voor mij een prettige samenwerkingspartner.”

Over Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions is specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Ze bieden uiteenlopende diensten en oplossingen. Van het inzetten van rescueteams en brandwachten tot het installeren van ankerpunten op daken. Van het geven van trainingen tot het meten van gevaarlijke gassen in besloten ruimten. Hans: “Het begint met het besef dat veiligheid een basisbehoefte is. Voor iedereen, zakelijk en privé. Dit gedachtegoed vertalen we door in alles wat we doen. In onze werkwijze, oplossingen en dienstverlening. Zo realiseren we samen met onze opdrachtgevers en partners een veilige omgeving voor iedereen.”

Over EversPartners

Een van de specialismen van EversPartners is het constructief begeleiden van Eurosafe en andere applicateurs van Veilig werken op Hoogte. Wij berekenen de benodigde elementen op het dak, zowel platte als hellende, alsmede de bevestiging.
Bij bestaande bouw blijkt in de praktijk dat doorgaans de aanwezige valbeveiliging niet geplaatst zijn volgens de geldende wet en regelgeving of ontbreekt. EversPartners zorgt ervoor dat dit correct gebeurd volgens de huidige normen. Wij regelen ook de berekeningen en tekeningen van de daktoetredingen, zoals ladders, kooiladders en trappen. Onze constructeurs kunnen een inmeting van de bestaande situatie verrichten indien er geen archieftekeningen zijn. Bij nieuwbouw verzorgen wij ook deze dienst. Wij maken alle benodigde tekeningen zodat er samen met de gemaakte berekeningen een sluitend geheel is voor de opdrachtgever.