22 september 2022

Samenwerking CRKL Architecten en EversPartners

CRKL Architecten

Sinds de oprichting van CRKL Architecten in 2021 is EversPartners een vaste partner voor het uitwerken van bouwkundig tekenwerk en constructie. Lars Zwart, architect en medeoprichter van CRKL, vertelt graag meer over de samenwerking en waarom die goed bevalt.

Mensen met vakkennis

Lars: “Wij zijn heel bewust een klein bureau en de samenwerking met EversPartners maakt het mogelijk om ook grotere projecten te doen. We hebben inmiddels voor twee woningbouwprojecten het DO en de bouwaanvraag bouwkundig door EP laten uitwerken. De samenwerking is heel prettig. EP heeft vakkennis en precisie, maar ook een informele cultuur waar we heel enthousiast over zijn. Ze zijn benaderbaar, menselijk, doen hun werk met plezier en zetten een stapje extra als dat nodig is.”

Goed werk

Lars: “De modelleurs van EP zijn goed in staat om de technische uitvoering te maken van wat wij willen aan vormgeving en beeld. Ze werken in Revit en het werkt heel fijn dat ik als architect bij de opdrachtgever een 3D-model kan laten zien, ook al is het nog in wording. Ik kan dan interactief met de opdrachtgever het plan bekijken en de opdrachtgever ziet precies ziet hoe het in elkaar zit en hoe ver we zijn.

Ook met de uiteindelijke bouwtekeningen voor de bouwaanvraag leveren ze goed werk: de tekeningen zijn betrouwbaar en goed leesbaar. Dat blijkt wel uit het feit dat de bouwaanvragen eigenlijk zonder opmerkingen door de gemeente geaccepteerd zijn. En de overdracht naar de bouwers verliep ook soepel, omdat EP zich zorgvuldig aan de door opdrachtgever opgestelde eisen voor Revit heeft gehouden.”

 

Werken met EP CRKL Architecten1 1200

Meerwaarde

“Een echte meerwaarde vind ik verder het werk van Ard van Walstijn, die als teammanager bij EP het organiserende werk op zich neemt. Hij zorgt dat de processen goed lopen en coacht de modelleurs zodat ze niet te veel doen, dat ze dingen op het goede moment doen en dat je ervan op aan kunt dat het werk op tijd af is en compleet is. Bij nieuwe projecten met EP willen we, naast het bouwkundig tekenwerk, ook het constructief advies bij EP neerleggen, voor een mooi integraal geheel.”

Over CRKL Architecten

CRKL Architecten is eind 2021 in Utrecht opgericht door ervaren architecten Lars Zwart en Freek Laarhoven. Hun visie voor CRKL: een klein, onderscheidend bureau met een herkenbare signatuur, gericht op woningbouw, op alle schaalniveaus. Ze geven inhoud aan hun bureau met drie thema’s, die in al hun projecten terugkomen: eenvoud, duurzaam en samen.