28 april 2021

Feedback Ommetje

Feedback Ommetje

Met of zonder de populaire app van de Hersenstichting. Live of via de telefoon. Onze directeur Piet Krop loopt sinds half april met collega’s de zogenaamde Feedback Ommetjes. Het idee is even simpel als effectief: tijdens de pauze maakt hij een ommetje met iemand die iets kwijt wil of waar Piet feedback van wil. De eerste week sprak hij met Perry en Michael.

Perry: zichtbaar worden = successen boeken

Perry is dit jaar ingehuurd als corporate recruiter. Hij zoekt nieuwe mensen via ons eigen netwerk. Dit omdat we via de bekende bureaus moeilijk aan goede mensen kunnen komen. Die goede mensen kennen we via via vaak wel. Maar hoe weet Perry welke goede mensen we zelf kennen? Piet raadde hem aan meer zichtbaar te worden door aanwezigheid en goed uit te leggen wat en hoe hij te werkt gaat. Inmiddels heeft hij succes geboekt. Alle nieuwe mensen die in Mei gaan starten zijn gerecruit door Perry.

Michael: zichtbaar zijn = relatie bouwen

Het tweede rondje was met Michael Mier. Piet zegt hierover: “Michael ken ik al héél lang. Binnen EversPartners is hij projectcoördinator en directievoerder. Hij had voor mij de feedback om de collega’s die bij onze opdrachtgever zitten, zichtbaarder te maken. Aan de ene kant bedoelde hij het letterlijk: geef onze collega’s een gezicht en plaats op onze website. Aan de andere kant is het waardevol om hen bewust te maken van het visitekaartje dat ze van onze organisatie zijn. Wat verwachten we nu eigenlijk van hen en hoe kunnen we kennis die we bij opdrachtgevers opdoen met elkaar delen? Tijdens het Ommetje kon hij meteen laten zien wat hij allemaal voor Detailresult had gedaan (DEKA). Hij wist er echt heel veel van! Ik kan me voorstellen dat het bouwbureau van DEKA daar blij van wordt. Die ga ik weer eens benaderen. Zoveel kennis is schaars!”

Geheel in de gedachte van de Feedback Ommetjes: ga eens met een collega een ommetje doen en deel je kennis.