17 juni 2019

Winnaar

 

Het Schip wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

15 juni 2019 werd de Amsterdamse Nieuwbouwprijs uitgereikt door Maxime Verhagen (Directeur Bouwens Nederland) en Laurens Ivens (wethouder Wonen Amsterdam). 5000 Mensen brachten hun stem uit en met 22% van de stemmen was de renovatie van Het Schip in de Spaarndammerbuurt de overtuigende winnaar.

Meer nieuw dan je denkt, fundering en nieuwe materialen

Een renovatie die de Nieuwbouwprijs wint: dat is natuurlijk best bijzonder. Piet Krop, directeur van EversPartners: “Er is meer nieuw aan dit project dan het lijkt. Zo is de gehele fundering nieuw. Met nieuwe materialen is het complex in oude staat teruggebracht. Natuurlijk zijn wij heel trots dat Het Schip deze prijs heeft gewonnen!”

Hersteld in oude staat

EversPartners heeft samen met de architect Archivolt Architecten en Vastbouw het pand zo aangepast dat het weer voldoet aan de huidige voorschriften en de wensen van Eigen Haard. “Daarnaast hebben we de bewoners betrokken bij het proces: we hebben geluisterd naar hun ideeën, hen geïnformeerd over het wat, hoe en waarom van dit project. Daardoor zijn de bewoners heel tevreden en blij in de nieuwe woningen.”

Samenwerking met architect en aannemer

Dit was het eerste project dat wij samen met Archivolt Architecten en Vastbouw uitvoerden. Piet zegt over deze samenwerking: “De samenwerking was de start van een langdurige relatie, want naast dit duurzame project werken wij sindsdien met hen aan meerdere projecten.”

 

Meer nieuws