Stage Maurice bij EversPartners

25 maart 2021
Maurice Burger

Maurice deelt zijn ervaring
Mijn naam is Maurice en ik ben een derdejaars student Built Environment: Constructie aan de Hogeschool van Amsterdam. Van half augustus 2020 tot en met eind januari 2021 heb ik bij EversPartners mijn meewerkstage gelopen. Deze stage heeft 840 uur geduurd, verdeeld over 21 weken van 40 uur. Toen ik op de eerste stagedag het kantoor binnen liep had ik al een goed gevoel over mijn stageplek, al was alles de eerste week nog wel even wennen. De overstap van ruim twee maanden zomervakantie naar een fulltime werkweek was immers flink. Het duurde slechts een paar dagen voordat ik geïntegreerd was in het bedrijf. Nadat ik mijn stagewerkplan (een vereiste vanuit mijn opleiding) had afgerond werd ik op de zesde stagedag al op een echt live project geplaatst. Ik vond het heel gaaf dat ik al vanaf het begin van mijn stage aan echte projecten mocht werken!

Werkzaamheden als stagiair
Gedurende mijn stage heb ik aan meerdere projecten gewerkt. Hieronder vielen de uitbereiding van een parkeergarage bij station Hoofddorp, de nieuwbouw van een datacentrum in Haarlem, een BIM-pilot voor Tata Steel, het constructieve ontwerp van een duurzaam paviljoen in Haarlem en meerdere aanbouwen aan woningen.
In deze projecten heb ik onder andere gemodelleerd in Revit, berekeningen gemaakt in Technosoft en Quick Eurocode en rapporten geschreven.

Wat heb ik geleerd bij EversPartners?
Van mijn collega’s heb ik veel handige trucs geleerd waarmee ik mijn workflow in Revit heb kunnen verbeteren en versnellen.
Ik heb leren werken met rekensoftware als Technosoft (liggers, raamwerken en construct) en Quick Eurocode. Daarnaast heb ik veel geleerd over het principe achter - en het voorkomen van - het bezwijken van een plat dak op wateraccumulatie.
Ook heb in de lunchpauzes leren klaverjassen, hiermee heb ik ook de befaamde wisselbeker verdiend. Deze beker heeft de rest van stageperiode op mijn bureau gestaan.

Ben je een student die op zoek is naar een leuke en vooral leerzame meewerkstage bij een ingenieursbureau? Dan is EversPartners een enorme aanrader!

We simply love engineering! Jij ook?