Onze klanten krijgen het beste team

10 maart 2022
Ard van Walstijn

Teamwork
We spreken collega Ard van Walstijn op vrijdag, net voor het eerste ‘post-corona uitje’ met zijn team. Daar is het hoog tijd voor vindt hij, want voor onze teamleider Bouwkunde zijn de onderlinge band en de ontwikkeling van zijn teamleden net zo belangrijk als de mooie en diverse projecten van EversPartners. Een echte teamspeler dus.

Ard zorgt al bijna vier jaar dat de juiste modelleurs, projectleiders, en bouwbegeleiders uit zijn team op het juiste project terecht komen. “Onze klanten krijgen het beste team, passend bij hun opdracht. We werken nu in totaal met twaalf mensen in het bwk-team en doen veel nieuwbouw, waaronder appartementsgebouwen, smart-woningen en studentenhuisvesting.” Eerder werkte Ard bij architectenbureaus als tekenaar/modelleur en daarna als projectleider. Ook in die periode kende hij EversPartners omdat hij samenwerkte met hun constructeurs.

Alles onder een dak
Voor Ard was de overstap van architectenbureau naar ingenieursbureau niet groot. “Ook bij EP zit ik bij veel projecten al in een vroeg stadium bij de opdrachtgever aan tafel voor het opstellen van de offerte. We doen niet alleen uitwerkopdrachten, maar zijn ook vaak betrokken bij planvoorbereiding waarbij we samenwerken met architecten. Ik ben blij met mijn overstap. Door de combinatie van bouwkundig en constructieve enginering is het beter op elkaar afgestemd dan op een architectenbureau. Soms doen we industriële opdrachten, of gaat het om beheer en onderhoud en opnames met 3D-scans. Voor mij is het echt een pluspunt dat EP meerdere disciplines in huis heeft. Je kunt sneller schakelen met collega’s dan wanneer je externen moet inhuren.”

Mensenwerk
De verscheidenheid aan projecten en de dynamiek van een groot bedrijf als EP passen Ard als een jas. “Het leukste van mijn huidige rol is dat je intern veel contact met collega’s hebt. Ik doe HR-gerelateerde zaken, zoals voortgangs- en sollicitatiegesprekken, en maak daarnaast deel uit van het managementteam. Daar denken we na over structuur en visie, en hoe we het als bedrijf in de toekomst nog beter kunnen doen. Ook mooi is het om stagiaires of beginnende medewerkers te coachen te helpen met hun ontwikkeling. Vaak weten zij aan het begin van hun carrière nog niet precies welke kant zij op willen. Bij EP kunnen zij dan meelopen met een constructeur of iemand van Beheer & Onderhoud, of een overleg op locatie bijwonen met een bouwbegeleider. Dat je hen de diversiteit en ervaring kunt bieden die nodig zijn voor hun ontwikkeling, geeft veel voldoening.”

We simply love engineering! Jij ook?