Hecht team

06 juni 2023
Dean Kruiswijk

Als een jonge en ambitieuze stagiair Bouwkunde (MBO-4) stapte Dean vol verwachtingen het kantoor van EP binnen. Zijn eerste indruk was meteen positief. “De sfeer was warm en gastvrij, en ik werd begroet door Camiel, mijn stagebegeleider, die me onmiddellijk op mijn gemak stelde. Het voelde als een hecht team waarin ik mijn talenten kon ontplooien.”

Wat doe je allemaal?
“Mijn stage is heel divers. Ik ben ongeveer 4 dagen in de week aan het modelleren in Revit. En ongeveer 1 dag per week voer ik inspecties uit. Bijvoorbeeld bij TATA Steel. Dan controleer ik of hun trappen, leuningen, bordessen en ondersteuningsconstructies aan wet- en regelgeving voldoen.”

Sluit je studie goed aan?
“Tijdens mijn studie had ik al het een en ander geleerd over modelleren. Maar het werken aan inspecties was helemaal nieuw voor mij. Het was even wennen om te werken aan een écht project, waarbij de resultaten daadwerkelijk van invloed waren op de praktijk. Gelukkig stonden Pim en Syb, twee ervaren modelleurs, altijd paraat om mij te helpen en te voorzien van waardevolle begeleiding.”

Wat is het leukste aan je stage?
“Wat ik het leukste vind aan mijn stage bij EP zijn de uitdagingen die ik tegenkom tijdens het modelleren. Soms stuit ik op foutmeldingen in het programma en dan is het aan mij om te achterhalen hoe ik deze problemen kan oplossen. Het voelt als een puzzel waarvan ik steeds een stukje verder kom. Als ik er even niet uitkom, kan ik altijd rekenen op de expertise en ervaring van Pim en Syb, die altijd bereid zijn om met hun inzichten bij te dragen aan mijn groei als ingenieur.”

En wat nog meer?
“Een ander aspect van mijn stage waar ik van geniet, is de afwisseling tussen binnen en buiten werken. Het modelleren vindt voornamelijk op kantoor plaats, maar ik krijg ook regelmatig de kans om naar buiten te gaan voor inspecties en metingen. Het geeft me de mogelijkheid om mijn werk in een bredere context te plaatsen en om de praktische toepassingen van mijn modellen te ervaren. Deze variatie houdt mijn werk boeiend en zorgt ervoor dat ik steeds nieuwe vaardigheden ontwikkel.”

Mijn stage bij EP is een verrijkende en waardevolle ervaring.

We simply love engineering! Jij ook?