Er is zoveel kennis in huis!

10 april 2022
Lara de Vries

Constructeur Lara de Vries is voor veel collega’s geen onbekende. Niet alleen is ze een kei in het organiseren van de EP-quiz, ook voor andere nevenwerkzaamheden is Lara altijd te porren. Een echte EP-er dus en ook nog eens een hele goede constructeur!

Lara is een van onze ‘jonkies,’ maar werkt inmiddels toch al zo’n goede vier jaar (in wisselende ‘gedaantes’) bij EP. Lara: “Ik begon als stagiair, toen werd ik werkstudent en ging vervolgens via een afstudeerstage naar mijn huidige functie als constructeur. In mijn werk ben ik veel betrokken bij het berekenen van constructies voor veilig werken op hoogte, zoals bij musea en paleizen.”

Veiligheid voor alles
Ook op het gebied van wateraccumulatie draagt Lara haar steentje bij wat betreft veiligheid. “Wateraccumulatie is een groot risico voor panden met platte stalen daken. Het is belangrijk dat het dak bij regen een bepaalde hoeveelheid water kan afvoeren via noodoverstorten, om te voorkomen dat het dak bezwijkt onder de toenemende waterlast. Wij berekenen precies hoeveel noodoverstorten nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden. Ook doen we dit in combinatie met zonnepanelen. Het grootste project waar ik aan heb mogen werken is voor KLM Hangar 14.”

Meer dan werk alleen
Uit het feit dat Lara vier jaar geleden binnenkwam en niet meer wegging, blijkt wel dat zij zich bij EversPartners als een vis in het water voelt. Lara: “Het leukste van werken bij EP is dat we hier verschillende disciplines onder een dak hebben. Er is zoveel kennis in huis!” Maar haar EP-hart klopt niet alleen voor het vakinhoudelijke gedeelte van haar werk. “Met zoveel collega’s is er ook regelmatig tijd voor een gezellig praatje, in de wandelgangen of voor aanvang van een vergadering. Er is hier oprechte aandacht voor elkaars persoonlijke interesses en de dingen die we meemaken. Daarnaast ben ik BHV’er en organiseer ik elk jaar een Girlsday op EP. Tijdens deze dag opent EP haar deuren voor meiden tussen 11 en 15 die willen kennismaken met de technische sector en ik organiseer natuurlijk de gezellige EP-quiz. Die kan binnenkort eindelijk live!”
Met de sociale kant van Lara zit het ook wel goed dus.

We simply love engineering! Jij ook?