Ontwerp en coördinatie nieuw woonhuis – Den Ilp

Ontwerp en coördinatie woonhuis

Ontwerp en coördinatie nieuw woonhuis – Den Ilp

Over de klant

Een bijzonder project: de nieuwbouw van een particulier huis in Den Ilp, gemeente Landsmeer. De particuliere eigenaren kochten de grond met daarop een oud en vervallen huis, met het plan het oude huis geheel te slopen en er een nieuw, zelfontworpen huis op te zetten. Ze schakelden EversPartners in voor het tekenwerk en de coördinatie met de gemeente en andere adviseurs.

Uitdaging

Een van de eigenaren is interieurarchitect en zij had zelf al een ontwerp voor het nieuwe huis gemaakt in Sketch-up. Wij hebben dit ontwerp vervolgens vertaald naar Revit en waar nodig aanpassingen doorgevoerd. We hebben het bouwkundig tekenwerk gedaan om het DO gereed te maken voor de bouwaanvraag en namen deel aan de welstandszittingen. Terwijl de bouwaanvraag liep, hebben we constructieve berekeningen en tekeningen voor het UO uitgewerkt en opgeleverd.

Oplossing

Het nieuwe ontwerp houdt rekening met de bestaande bouw in Den Ilp en past daardoor goed in de omgeving. De eigenaren zijn van plan het huis door te verkopen als het af is en hebben dit van tevoren afgestemd met de gemeente.

Foto's van het resultaat

  Camiel van Dorsselaer
  “Hoewel we natuurlijk veelal grotere projecten doen, werken we ook regelmatig voor particulieren aan dit soort opdrachten. Een leuke afwisseling. Het komt namelijk niet vaak voor dat wij een bouwkundig voorlopig ontwerp uitwerken en dat we zelf bij de welstandszittingen zijn, meestal doet de architect dat. Ook mooi om van dichtbij mee te maken wat de overwegingen van een gemeente zijn. Want hoewel er één Bouwbesluit is, maakt iedere gemeente net andere afwegingen. Hierdoor is elk project uniek. Dit huis is met veel zorg ontworpen door de eigenaren en wordt zeker een aanwinst voor de omgeving.”

  Samenwerkingspartners

  Opdrachtgever:
  Particulier

  Locatie:
  Den Ilp, Gemeente Landsmeer

  Opgeleverd

  2021

  Expertises

  Scannen Modelleren BIM

  En hoe kunnen we jullie verder helpen?

  Heeft u vragen over de diensten die wij u kunnen leveren? Of wilt u graag een afspraak maken?

  Bel 088 - 01 16 500

  Liever teruggebeld worden?

  Graag ontvangen we uw naam

  Bij welke organisatie bent u werkzaam?

  Wat is uw telefoonnummer? Vul alleen getallen in zonder spaties of streepjes

  Waar wilt u meer over weten?

  Ongeldige invoer

  Andere projecten

  Timpaan

  Smartwoningen Aalsmeer

  Betaalbare en hoogwaardige woningen.