• rijksmuseum

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum van Cuypers was een revolutie in zijn tijd: immers een ‘katholieke’ bouwstijl in een protestants land. Ook bij de restauratie is het Rijksmuseum revolutionair: het afgelopen decennium is deze misschien wel een van de meest besproken restauraties en niet alleen in Nederland.

Miljoenen bezoekers die het museum bewonderen hebben geen idee van de technische hoogstandjes die zijn toegepast om het nieuwe museum mogelijk te maken.

Neem bijvoorbeeld alleen al de sloop van alle aanbouwen pal naast het historisch monument, zonder daarbij schade aan monumentale delen toe te brengen. Maar ook de bouw van de kelder en het verlagen van de keldervloer onder de passage terwijl de afbouw in het museum zelf al plaatsvindt, het maken van zeer diepe bouwputten tussen de bestaande houten palen, het vijzelen (optillen) van die passage en het digitaal inmeten van de bestaande situatie om nieuwe onderdelen precies passend te maken.

Wij genieten van dit stukje historie en van het spectaculaire resultaat dat na de verbouwing zichtbaar is. Maar stiekem genieten wij ook van het onzichtbare technische specialistenwerk dat onder de grond heeft plaatsgevonden en waar wij met restauratieadvies en funderingsherstel aan bij hebben mogen dragen.

Andere leisure projecten

Heineken Experience

Heineken…

Masterplan tbv de bezoekersstroom.
Zuiver

Zuiver

Constructieve engineering op lokatie Amsterdam.