• Den-Haag-HS-
  • Den-Haag-HS-Evers-Partners
  • Den-Haag-HS-in-Revit
  • Den-Haag-Holland-Spoor-Evers-partners
  • HS_Den_Haag_verbouwing_project
  • Holland_Spoor_Verbouwing_PJ
  • Verbouwing_Den_Haag_Holland_Spoor_PJ

Nieuwe toegang station Hollands Spoor

NS Station Den Haag Hollands Spoor is het oudste treinstation van Den Haag. De gemeente was al lange tijd van plan om het treinstation een volwaardige toegang te geven. De stad is sinds de bouw in 1843 en de vernieuwing in 1891 flink gegroeid. Door de jaren heen is Hollands Spoor omringd door onder andere kantoorpanden, de campus van de Haagse Hogeschool en de Megastores. Daarom heeft het station een nieuwe, belangrijke positie binnen de stad gekregen.

Aanpassingen voor toegankelijkheid

De aanpassingen waren nodig om ervoor te zorgen dat het station ook aan de achterzijde goed toegankelijk gemaakt zou worden. De stromen reizigers waren aan beide kanten inmiddels even groot geworden.

Winkelruimte, plein & parkeerruimte

Het gehele project is opgesplitst in verschillende onderdelen. Wij hebben het constructieve werk gedaan voor het bouwkundige onderdeel, namelijk de nieuwbouw van de winkelruimtes (800 m2), waarbij het dak dient als parkeerruimte voor fietsen. K-Dekker Bouw heeft de uitvoering hiervan verzorgd.

De fundering is uitgewerkt als een gestorte betonvloer op grondverdringende schroefpalen. De bovenbouw is uitgewerkt als staalconstructie met een kanaalplaatvloer als dak.

Uitdagingen in het 3D ontwerp

  • Het grote overstek in de voorgevel, welke kolomvrij uitgewerkt moest worden.
  • Aansluitingen op de bestaande belending (damwanden, nieuwe reizigerstunnel welke gefundeerd is op staal, het aangrenzende gebouw The Globe).

De uitbreiding van Den Haag Hollands Spoor is een mooi multidisciplinair project.
Wij hebben dit project samen met de architect en de installateur in 3D uitgewerkt in de bestaande gemodelleerde omgeving.

Een mooie impressie van de complexe werkomgeving is te zien in de onderstaande link naar een film van de plaatsingen van de nieuwe tunnel.

Impressie van de complexe werkomgeving

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag

Samenwerkingspartners
Movares (civiel-technisch), Heijmans (uitvoering), NLArchitecten (architect), B+M (bouwbegeleiding), Overdevest Adviseurs (installateur)      

Locatie
Den Haag

Oplevering
verwacht eind 2019

Inspecties   Inmetingen   Modelleren