• Bos_en_Lommerweg_Adam
  • Bos_en_Lommerweg_Amsterdam
  • Bos_en_Lommerweg_EP
  • Bos_en_Lommerweg_EP_Amsterdam

Renovatie erkers aan de Bos en Lommerweg te Amsterdam

Aan de Amsterdamse Bos en Lommerweg staat een complex met 295 woningen en diverse winkels uit de portefeuille van AHAM Vastgoed. Het complex kent een portiekontsluiting per streng. In de casus waar het hier om gaat is de samenstelling als volgt: op de begane grond zit een restaurant, daarboven drie woonetages en een verdieping met zolderbergingen. De erkers van de woningen waren constructief in een slechte staat. EversPartners heeft de bouwaanvraag set en constructieve berekeningen en tekeningen gemaakt voor de renovatie. Namens AHAM Vastgoed heeft onze projectcoördinator, Jeroen van Velzen, het project van A tot Z begeleid.

Projectbegeleiding

Het project startte in augustus 2019. Tijdens de renovatie heeft Jeroen de uitvoering begeleid en was het eerste aanspreekpunt voor de aannemer namens AHAM. December 2019 zijn alle drie de woningen opgeleverd. De projectbegeleiding bestond uit:

  • nauw contact met bewoners
  • nauw contact met aannemer
  • overleg /contact met gemeente bij wijzigingen
  • contact met EP constructeur

Nauw contact met de bewoners Bos en Lommerweg

De appartementen op de eerste en tweede verdieping waren bewoond, wat betekende dat de huurders tijdelijk hun woning moesten verlaten. Dit is opgelost door deze huurders tijdelijk onder te brengen in een andere woning in de buurt. Zij werden op de hoogte gehouden van de vorderingen in 'hun' woning. AHAM heeft de omwonenden ruim voor aanvang werk goed geïnformeerd over de werkzaamheden. Hierdoor is de overlast en onrust beperkt gebleven.

Uitdaging van de renovatie

De grootste uitdaging van dit project was dat de werkelijkheid niet altijd overeenkwam met de getekende situatie. Iets wat we vaker zien bij oudere panden. In het slechtste geval kan dit leiden tot overschrijding van budget en planning. Door onze ervaring met oudere panden en het snel kunnen schakelen tussen constructieve en bouwkundige kennis konden we alle verrassingen snel opvangen en oplossen. Jeroen was het centrale punt waar deze vragen en de antwoorden samenkwamen.

Meerwaarde van EP

Jeroen heeft de juiste kennis en slaat de brug naar het EP-kantoor in Beverwijk waar onder andere de bouwaanvraag en constructieve berekeningen werden gemaakt. De korte lijnen tussen bouwmanagement en constructeur maken dat de renovatie snel uitgevoerd kan worden, in het bijzonder als de werkelijkheid heel anders is dan de oorspronkelijke bouwtekeningen en snel anticiperen noodzakelijk is.

Jeroen van Velzen

“De kennis die we met dit project opdoen, zetten we in bij het volgende project voor AHAM. Zo blijft onze samenwerking zich verbeteren.”

 

Andere Constructieve engineering projecten

Jacob van Lennepstraat

Van Lennepstraat

Oplevering van 5 prachtige woningen in Amsterdam
Albert Heijn in Anklaar

Adm. de Ruyterweg

Transformatie schoolgebouw naar woningen
Tristar 2 KLM Digital Studio

KLM Tristar 2

Creatieve, flexibele èn duurzame inrichting
Holland Spoor Den Haag

Albert Heijn

Uitbreiding Albert Heijn onder de snelweg A8
Sonneborn refined products

SAB Productie Hal

De kracht van de juiste samenwerking
Albert Heijn mooiste supermarkt

Supermarkt

Winnaar "Mooiste Supermarkt 2014"
Bakkerspleintje

Bakkerspleintje

Parkeergarage onder nieuw winkelhart
Tata Steel

Tata Steel

Ontwerp, bouwkundige en constructieve engineering
Albert Heijn franchise Paterswolde

AH Paterswolde

Ontwerp voor uitbreiding bestaand winkelcentrum
Perry Amsterdam nieuwe flagshipstore

Flagshipstore

Flagshipstore Kalverstraat Amsterdam.