• De_Kleine_Weelde-Veld-C-Interieur-woonkamer-scaled
  • De_Kleine_Weelde-Veld-C-Vogelvlucht-scaled
  • De_Kleine_Weelde-Veld-C-exterieur

De Kleine Weelde: 24 Smartwoningen in De Kwakel

Projectontwikkelaar Timpaan ontwikkelde de Smartwoning: betaalbare en kwalitatief hoogwaardige starterswoningen. De eerste smartwoningen zijn in Ursem gebouwd en de tweede groep Smartwoningen wordt na de bouwvak in 2020 in De Kwakel (gemeente Uithoorn) gebouwd door Vastbouw. Ook voor project De Kleine Weelde is onze rol het optimaliseren van de woningen, het maken van een 3D BIM model, aanvragen van een omgevingsvergunning en het uitvoeringsgereed ontwerp zowel bouwkundig als constructief.

Verder bouwen aan een optimaal ontwerp

Wij hebben de kennis uit Ursem gebruikt om een optimaal ontwerp te realiseren. De productie- en bouwplaatskosten hebben we toen zo laag mogelijk gehouden. Bijvoorbeeld door de fundering, vloeren en kap geheel prefab uit te voeren. Ook hadden we in Ursem de bergingsblokken losgekoppeld om kosten te besparen en efficiënter te kunnen verkavelen.

Nét iets anders dan in Ursem

Onze projectleider Ard van Walstijn is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp. Het concept van deze woningen en de woningen in Ursem is hetzelfde en de woningen zien er grotendeels hetzelfde uit. “Maar een andere gemeente vraagt een andere verkaveling en andere Welstandscommissie vraagt om een andere uitstraling. Dus wat dat betreft blijft het maatwerk,” aldus Ard. Een van de aanpassingen aan deze woningen is de houten gevelbeplating.

Werken in hetzelfde team

Op dit moment wachten we op de goedkeuring van onze bouwplannen. We zijn tot deze bouwplannen gekomen met hetzelfde team als in Ursem: opdrachtgever Timpaan en aannemer Vastbouw.