• De_Vierhoek_Haarlem_blok_1_EversPartners
  • De_Vierhoek_Haarlem_blok_2
  • De_Vierhoek_Haarlem_blok_2_en_3
  • de_vierhoeken_Haarlem

Nieuwbouwproject in het centrum van Haarlem 

Het nieuwbouwproject De Vierhoek Haarlem in het centrum wordt gasloos en voorzien van 42 appartementen, 6 hofwoningen en 2 eengezinswoningen. Voor het ontwerp van het bouwplan zijn striptekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte en architectenbureau HER (Hans van Eeden en Remko van Heummen) verantwoordelijk. Onze projectleider Ard van Walstijn en zijn team zijn bezig met de bouwkundige uitwerking van dit project.

Over De Vierhoek Haarlem

HER Architecten heeft samen met kunstenaar Joost Swarte een prachtige nieuwe leefomgeving ontworpen in het centrum van Haarlem. Een puzzelstuk naadloos is ingebreid in de bestaande omgeving. Een plek voor iedereen, met grote diversiteit, passend bij de dynamische kant van het wonen in een stad als Haarlem. De woningen van De Vierhoek zijn ondergebracht in vier bouwblokken en hofwoningen. De bouwblokken vormen de vier hoeken waar het bouwplan zijn naam aan ontleent.

Onze werkzaamheden

Na de zomervakantie start de bouw met de bouwkuip, hier komen uiteindelijk de parkeergarage en berging in. Voordat het zo ver kwam, heeft ons team onder leiding van Ard veel werk verzet. We hebben het bouwkundig ontwerp uitgewerkt: van Voorlopig Ontwerp tot en met Uitvoeringsontwerp. Daarnaast hebben wij alle benodigde bouwkundige tekeningen gemaakt die komen kijken bij het doen van de bouwaanvraag bij de gemeente.

Uitdaging van dit project

Het bijzondere van dit project is dat geen hoek, nog muur hetzelfde is. Dat vraagt maatwerk van diverse partijen en goede samenwerking met architecten en ontwikkelende aannemer Huib Bakker Bouw (HBB). Er zijn veel plannen dit plan voorgegaan, maar veel van die plannen kwamen de welstand niet door. Dit bijzondere plan gelukkig wel.