• Smartwoning_Ursum
  • Smartwoningen_ursum

Optimalisatie van Smartwoningen

Maatschappelijk Projectontwikkelaar Timpaan ontwikkelde de Smartwoning: betaalbare en kwalitatief hoogwaardige starterswoningen. Een antwoord op het huizentekort in de Randstad. Vastbouw is in mei 2019 gestart met het bouwen van de eerste Smartwoningen in Ursem (Noord-Holland). Onze rol is het optimaliseren van de woningen, van het indienen van de omgevingsvergunning tot het maken van het uitvoeringsontwerp (UO) en het berekenen van de constructies.

Woningen betaalbaar houden

Onze projectleider Ard van Walstijn vertelt hierover: “De uitdaging van dit project was om het ontwerp te optimaliseren en de productie- en bouwplaatskosten zo laag mogelijk te houden. Zo zijn de fundering, vloeren en kap geheel geprefabriceerd.” Ook hebben we de bergingsblokken losgekoppeld om kosten te besparen en efficiënter te kunnen verkavelen.

Meer Smartwoningen in de Randstad

Er zijn meer plaatsen waar deze smartwoningen gebouwd gaan worden. “Natuurlijk is het concept hetzelfde en zien de woningen er grotendeels hetzelfde uit. Echter, een andere gemeente betekent een andere verkaveling. Dus wat dat betreft, blijft het maatwerk. Net zoals wij dat voor meer klanten doen.”