• banner-perry
  • perry1
  • perry2
  • perry3
  • perry4
  • perry5
  • perry6

Perry Amsterdam flagshipstore

Om alle commerciële potentie van deze locatie te benutten hebben wij een volledig nieuwe, transparante gevel ontworpen. De gevel sluit nauw aan bij het klassieke ritme en de kwaliteit van bakstenen gevels zoals karakteristiek is voor de Kalverstraat, maar combineert dit met moderne technieken en strakke vliesgevels.

Perry Amsterdam is gevestigd in de Kalverstraat in een markant gebouw uit de 70-er jaren. Op deze locatie is Perry al in 1866 geopend als het eerste Nederlandse filiaal van The English & American Warehouse Perry & Co. Destijds nog een warenhuis, later gespecialiseerd in sportartikelen.

Het gesloten jaren ’70 pand is grondig verbouwd waarbij een volledig nieuwe glazen gevel om het casco is opgetrokken.  In het interieur zijn nieuwe roltrappen geplaatst en een daklicht geplaatst om daglicht de winkel in te krijgen. Opvallende eye-catcher is de levende plantenwand langs de roltrappen. Essentieel in de formule is de opdeling in sportieve zone’s waarbij alle producten voor een activiteit of sport per zone zijn opgenomen.

Perry Sport- interieur

Inpandig worden de trappen vervangen door roltrappen en wordt door een groot daklicht veel licht in de winkel binnengehaald. Het betonnen casco vormt de achtergrond voor een geheel nieuw interieurconcept. Perry Amsterdam wordt de Flagshipstore voor een nieuw Perry.  Essentieel in de formule is de opdeling in sportieve zone’s waarbij alle producten voor een activiteit of sport per zone zijn opgenomen.

De zonering is opgebouwd met flexibele stalen vrijstaande stellingen waar met mesh panelen, houten schappen en stalen hangstangen een indeling per meubel gemaakt kan worden. Dit biedt het Visual Merchandise team optimale indelingsvrijheid om de collectie te kunnen presenteren.

Het outdoorgevoel wordt versterkt door van de locaties de casco afwerking van ruwe beton, ongepleisterde baksteenwanden en stalen balken niet af te werken, maar alleen te spuiten. Eyecatchers als een levende plantenwand, industriële schoenenliften in een transparante schacht en counters en balies met chique afwerkingsmaterialen dragen sterk aan bij aan de outdoorbeleving.

Tal van touchscreen ondersteunen het aankooptraject met extra informatie over het assortiment, de producten, herkomst en fabricagewijze van producten. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van schoenenliften en een draadloos communicatiesysteem, zodat de verkopers altijd bij de klant kunnen blijven terwijl de gevraagde product en maten naar de verkoper toe worden gestuurd.

Perry Sport - nieuwe formule

Wij hebben in samenwerking met Perry Sport de nieuwe visuele identiteit doorontwikkeld tot een interieur dat past bij de belevingswereld van de klant.

Het assortiment is opgedeeld in sportieve zones.  Het meubilair is modulair van opzet en biedt veel flexibiliteit voor Visual Merchandising en het uitlichten van producten. Counters en balies worden uitgevoerd in chique materialen en met speciale features  als een levende plantenwand wordt het outdoor-gevoel sterk in het interieur verwerkt. 

Het interieur is uitgewerkt in een mock-up, in een formuleboek en in werktekeningen voor de interieurbouwer. De flagshipformule is gerealiseerd in Amsterdam Kalverstraat  en Utrecht Hoog Catharijne. In de zomer van 2018 wordt hier Rotterdam de Hoogstraat aan toegevoegd. Naast de formule voor de Flagshipwinkels hebben wij een tweede formule voor de City A en City B winkels ontwikkeld, deze is inmiddels toegepast in de winkels in Leiden en Alkmaar.

Zie ook Perry Sport Amsterdam

Opdrachtgever
Sports Unlimited Retail BV

Jaar
2016

Locatie
Amsterdam (NH) Kalverstraat 99

Werkzaamheden
Constructieve Engineering   Uitvoering   Wet- & Regelgeving   Project management   Modelleren

Andere projecten

Jacob van Lennepstraat

Van Lennepstraat

Oplevering van 5 prachtige woningen in Amsterdam
Albert Heijn in Anklaar

Adm. de Ruyterweg

Transformatie schoolgebouw naar woningen
Bos en Lommerweg

Bos en Lommerweg

Renovatie aan erkers in Amsterdam
Tristar 2 KLM Digital Studio

KLM Tristar 2

Creatieve, flexibele èn duurzame inrichting
Holland Spoor Den Haag

Albert Heijn

Uitbreiding Albert Heijn onder de snelweg A8
Sonneborn refined products

SAB Productie Hal

De kracht van de juiste samenwerking
Albert Heijn mooiste supermarkt

Supermarkt

Winnaar "Mooiste Supermarkt 2014"
Bakkerspleintje

Bakkerspleintje

Parkeergarage onder nieuw winkelhart
Tata Steel

Tata Steel

Ontwerp, bouwkundige en constructieve engineering
Albert Heijn franchise Paterswolde

AH Paterswolde

Ontwerp voor uitbreiding bestaand winkelcentrum