• DS_KLM_Tristar_2
  • Digital_Studio_KLM_Tristar
  • Tristar_2_KLM
  • Tristar_2_KLM_
  • Tristar_2_KLM_DS

KLM Digital Studio maximaal flexibel

KLM Digital Studio ontwikkelt digitale applicaties voor het eigen personeel en groeit enorm snel. Binnen twee jaar na de vorige verhuizing was de afdeling alweer toe aan een nieuw pand, met voldoende werkruimte voor alle werknemers om hun werk goed te kunnen doen. Gekozen werd voor het gebouw Tristar 2 én voor EversPartners. Wij verzorgden voor hen een mooie combinatie van bouw, techniek en interieurinrichting.

Projectmanagement en uitvoering

Naast het installeren van de computervloer, installaties en het trekken van de datakabels, richtten we met ons bouwteam 160 arbo-werkplekken in, evenals ‘aanlandplekken’ met creatieve zitjes, banken en picknicktafels. Hier kunnen teams in een open of gedeeltelijk afgeschermde ruimte met elkaar kunnen overleggen.

Toepassing KLM huisstijl

Het ontwerp van dit project is, net als de eerste Digital Studio van Ateliers in Delft. Zij hebben de KLM huisstijl op een opvallende manier toegepast in het interieur. Zo leveren vintage meubilair en de bekende blauwtinten wat een contrast oplevert met het werkmeubilair van Lensvelt. Met name de flexibiliteit van de verschillende teams was een uitgangspunt. De teamruimte is dan ook vrij indeelbaar gemaakt. Teams kunnen zowel in grootte als in plek op de verhoogde computervloer verschuiven. Toch heeft ieder team een eigen plek op de vloer. De teamruimte blijft dus altijd in ontwikkeling, en kan steeds aangepast worden aan de behoefte van dat moment.

Agile werkomgeving 

Op de eerste etage bouwden wij een grote bar met koffiemeubel en verzorgden we de inrichting van het café. Omdat KLM Digital Studio veelal agile werkt, installeerden we voor de scrumteams talloze digitale beeldschermen. Ook brachten we whiteboards en kurkwanden aan, waarmee een eind kwam aan het plakken van enorme aantallen post-its en flipovervellen, zoals in het oude gebouw gedaan werd.

Lisa Mudde

“Wij hebben het project in vijf maanden gerealiseerd, waarbij wij creatief en duurzaam zijn omgegaan met het budget. Geen standaard kantoorinrichting dus, maar gebruik van tweedehands systeemwanden, glazen deuren en meubilair uit woonwarenhuizen. Het resultaat is een creatieve en flexibele en werkruimte, die voldoet aan alle moderne technieken en precies past bij het karakter van de opdrachtgever.”

Opdrachtgever
KLM

Locatie
Schiphol Centrum

Projectmanagement Wet- & regelgeving Uitvoering  

Andere projectmanagement projecten

Jacob van Lennepstraat

Van Lennepstraat

Oplevering van 5 prachtige woningen in Amsterdam
Albert Heijn in Anklaar

Adm. de Ruyterweg

Transformatie schoolgebouw naar woningen
Bos en Lommerweg

Bos en Lommerweg

Renovatie aan erkers in Amsterdam
Holland Spoor Den Haag

Albert Heijn

Uitbreiding Albert Heijn onder de snelweg A8
Sonneborn refined products

SAB Productie Hal

De kracht van de juiste samenwerking
Albert Heijn mooiste supermarkt

Supermarkt

Winnaar "Mooiste Supermarkt 2014"
Bakkerspleintje

Bakkerspleintje

Parkeergarage onder nieuw winkelhart
Tata Steel

Tata Steel

Ontwerp, bouwkundige en constructieve engineering
Albert Heijn franchise Paterswolde

AH Paterswolde

Ontwerp voor uitbreiding bestaand winkelcentrum
Perry Amsterdam nieuwe flagshipstore

Flagshipstore

Flagshipstore Kalverstraat Amsterdam.