• DS_KLM_Tristar_2
  • Digital_Studio_KLM_Tristar
  • Tristar_2_KLM
  • Tristar_2_KLM_
  • Tristar_2_KLM_DS

KLM Digital Studio maximaal flexibel

KLM Digital Studio ontwikkelt digitale applicaties voor het eigen personeel en groeit enorm snel. Binnen twee jaar na de vorige verhuizing was de afdeling alweer toe aan een nieuw pand, met voldoende werkruimte voor alle werknemers om hun werk goed te kunnen doen. Gekozen werd voor het gebouw Tristar 2 én voor EversPartners. Wij verzorgden voor hen een mooie combinatie van bouw, techniek en interieurinrichting.

Projectmanagement en uitvoering

Naast het installeren van de computervloer, installaties en het trekken van de datakabels, richtten wij met onze architect en ons bouwteam 70 arbo-werkplekken in, evenals ‘aanlandplekken’ met creatieve zitjes, banken en picknicktafels waar teams in een open of gedeeltelijk afgeschermde ruimte met elkaar kunnen overleggen. Op de eerste etage bouwden wij een grote bar met koffiemeubel en verzorgden we de inrichting van het café.

Agile werkomgeving 

Omdat KLM Digital Studio veelal agile werkt, installeerden we voor de scrumteams talloze digitale beeldschermen. Ook brachten we whiteboards en kurkwanden aan, waarmee een eind kwam aan het plakken van enorme aantallen post-its en flipovervellen, zoals in het oude gebouw gedaan werd.

Flexibele, creatieve en duurzame inrichting

Het belangrijkste uitgangspunt bij de inrichting was dat deze maximaal flexibel moest zijn. Omdat de teams regelmatig wisselen van samenstelling zijn de werkplekken ingericht op een computervloer en kunnen de medewerkers deze zelf aanpassen. De wandschermen op de werkvloer zijn in flexibele kasten gemaakt, zodat ook deze gemakkelijk op een andere plek zijn te plaatsen.

Lisa Mudde

“Wij hebben het project in vijf maanden gerealiseerd, waarbij we creatief en duurzaam zijn omgegaan met het budget. Geen standaard kantoorinrichting dus, maar gebruik van tweedehands systeemwanden, glazen deuren en meubilair uit woonwarenhuizen. Het resultaat is een creatieve en flexibele en werkruimte, die voldoet aan alle moderne technieken en precies past bij het karakter van de opdrachtgever.”

 

Opdrachtgever
KLM

Locatie
Schiphol Centrum

Projectmanagement Wet- & regelgeving Uitvoering  

Andere projectmanagement projecten

Holland Spoor Den Haag

Albert Heijn

Uitbreiding Albert Heijn onder de snelweg A8
Sonneborn refined products

SAB Productie Hal

De kracht van de juiste samenwerking
Albert Heijn mooiste supermarkt

Supermarkt

Winnaar "Mooiste Supermarkt 2014"
Bakkerspleintje

Bakkerspleintje

Parkeergarage onder nieuw winkelhart
Tata Steel

Tata Steel

Ontwerp, bouwkundige en constructieve engineering
Albert Heijn franchise Paterswolde

AH Paterswolde

Ontwerp voor uitbreiding bestaand winkelcentrum
Perry Amsterdam nieuwe flagshipstore

Flagshipstore

Flagshipstore Kalverstraat Amsterdam.