13 december 2022

Adidas flagship store

Adidas flagship store Amsterdam

Van oud naar nieuw

De nieuwe Adidas Flagship store aan de Kalverstraat 87 is met 850 vierkante meter winkeloppervlakte een waar shopparadijs voor liefhebbers van sportkleding, schoenen en accessoires. De hypermoderne winkel zit vol digitale snufjes. Toch is het gehuisvest in een authentiek Amsterdams pand in de meest bekende winkelstraat van Nederland. Er was dan ook een grootschalige verbouwing nodig voordat de winkel begin december haar deuren kon openen.

EversPartners werd door Adidas gevraagd om de constructieve engineering voor de verbouwing voor haar rekening te nemen. EP-directeur Jitze Koops vertelt: “Een oud pand geschikt maken voor het huisvesten van een flagship store is zeker een uitdaging. Onze renovatieconstructeur Wilco de Groot weet daar alles van. Onder zijn leiding hebben we op voorhand in het archief de oude constructietekeningen van het pand gedetailleerd bestudeerd. Daarnaast is er een opname geweest om de juistheid van de archiefstukken te controleren, zijn er bijvoorbeeld nog verbouwingen geweest, maar ook de staat van de constructie te controleren.

Anderzijds lag er een mooi ontwerp voor de winkel met diverse wensen voor het gebruik en aanpassing van de winkel. Dat samen vormde de basis van het engineeringswerk. Al snel bleek dat we de bestaande vloeren moesten versterken, onder andere voor het dragen van de opslagruimte op de tweede verdieping. Deze is uitgevoerd met rolling racks (systeem als oude bibliotheekkasten). Ook hebben we de berekeningen uitgevoerd voor een nieuwe trap met LCD-scherm, en de kubussen aan het plafond.

Al met al een project om trots op te zijn. Jitze: “Het is gelukt om alle wensen van opdrachtgever Adidas te realiseren. Het pand is nu klaar voor vele mooie nieuwe jaren!”

Meer nieuws