27 januari 2021

Een juf aan huis

EP helpt bij thuisonderwijs

Vergaderen via Teams, bellen, je werk afmaken en tegelijkertijd de kinderen begeleiden bij hun lessen? Thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs is op zijn minst uitdagend, en naarmate de lockdown-maatregelen langer duren ook belastend. Om onze medewerkers te helpen al die ballen in de lucht te houden, deed EversPartners een oproep voor enthousiaste onderwijsassistenten, pedagogische medewerkers en pabo-studenten.

Ongestoord werken

Er werd hard gezocht via LinkedIn en Facebook en inmiddels zijn er twee onderwijsassistenten aan de slag. Zij helpen onzevoor een dagdeel of meer bij het thuisonderwijs. “Zij komen aan huis en zo kan onze medewerker een dagje ongestoord doorwerken, of naar kantoor,” aldus Piet Krop, algemeen directeur van EversPartners. Ook aan werknemers met kinderen op het voortgezet onderwijs is gedacht. Zij kunnen via een strippenkaart naar behoefte online bijlessen afnemen. EversPartners betaalt de schoolondersteuning voor hun medewerkers. Piet Krop: “Dat doe ik graag om mijn mensen een beetje te helpen. ”

De extra ondersteuning bij het thuisonderwijs blijkt een uitkomst, zowel voor de werknemers als voor hun kinderen. Mandie Timmer-Paastink (Business Development Manager): “De begeleiding door juf Brenda vanochtend was super! Ik heb heerlijk kunnen werken zonder afleiding.” Ook constructeur Ronald de Jong is erg enthousiast: “De begeleiding van juf Frederique beviel de kinderen prima vanmorgen!”