08 december 2017

BIM Praktijkdag AFAS Experience Center

BIM praktijkdag

Op 7 december 2017 gaven wij samen met Valstar Simonis in de Jaarbeurs in Utrecht een lezing op de BIM Praktijkdag Installatie.

AFAS Experience Center

Onderwerp is de nieuwe huisvesting van AFAS, software leverancier uit Leusden, welke aankomende jaren gerealiseerd gaat worden op steenworp stand van het huidige kantoor. Het complex met 44.000 m2 oppervlak omvat een kantoor gedeelte met 750 werkplekken, een restaurant met 700 zitplaatsen, een groot atrium en een professioneel theater. Onder het AFAS Experience Centre, zoals AFAS het zelf noemt, komt een tweelaagse parkeergarage met een aparte inrit voor theater bezoekers.

BIM-regie & 3D ontwikkeling

Het volledige gebouw inclusief constructie en installaties wordt in 3D ontwikkeld. Just Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp en Luc Nelis heeft de BIM-
regie over het gehele ontwerpproces gevoerd. Het zogenaamde bimmen heeft het ontwerp van dit spectaculaire complex mogelijk gemaakt en vooraf veel inzicht gegeven aan AFAS, de modellerende partijen, de diverse adviseurs en de eindgebruikers. 

Meer info over BIM-co√∂rdinatie

 

Meer nieuws